Δεν προσφεύγει ο Πανιώνιος στο CAS κατά της Ξάνθης αλλά «κρύβεται» πίσω από την προσφυγή Ολυμπιακού

Την απόφαση να μην προσφύγει τελικά ο Πανιώνιος κατά της Ξάνθης στο CAS έλαβαν στη Νέα Σμύρνη, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος των Νεοσμυρνιωτών Χρήστος Δάρρας.

Αν και ως διάδικος που μάλιστα δικαιώθηκε και έγινε δεκτή η έφεσή του από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, έχει δικαίωμα προσφυγής, o Χρήστος Δάρρας δήλωσε στον Σπορ FM: «Δεν μπορούμε εμείς να προσφύγουμε στο CAS».

Η αλήθεια είναι ότι καθαρά τυπικά μπορούν, αλλά το νομικό επιτελείο της ομάδας προφανώς κατέστησε σαφές ότι είναι στην δική τους περίπτωση χαμηλές οι προσδοκίες από κάτι τέτοιο καθώς και οι πιθανότητες δικής τους δικαίωσης σε περίπτωση προσφυγής.

Η δεύτερη αλήθεια κρύβεται στο δεύτερο σκέλος της απάντησης Δάρρα: «Γνωρίζω ότι έχουν προσφύγει Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, οπότε περιμένουμε τις αποφάσεις. Ως Πανιώνιος δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα προσφύγει, αρκεί που κάποιος θα προσφύγει».

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ θα προσφύγει κατά της απόφασης για την πολυϊδιοκτησία, για την οποία δεν έχει προσφύγει ο Πανιώνιος. Η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει κινηθεί αποκλειστικά κατά της Ξάνθης και για το πιστοποιητικό και το μετοχολόγιό της, άρα ουσιαστικά θα «κρύβεται» στο CAS πίσω από την προσφυγή του Ολυμπιακού.

Μια τρίτη αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τις διαρροές που υπήρξαν από τις ερυθρόλευκες πηγές το βράδυ της Τρίτης, ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης για την πολυϊδιοτησία. Δεν έχει προσφύγει και κατά της απόφασης για το μετοχολόγιο της Ξάνθης. Οσο και αν δεν γίνεται αντιληπτό, είναι άλλη απόφαση η μία και άλλη η άλλη. Εκτός και αν έχει πράγματι γίνει τέτοια προσφυγή στο CAS (ουσιαστικά για λογαριασμό του Πανιωνίου που είναι αυτός που ενδιαφέρεται πρωτίστως) και δεν το έχουμε μάθει…