Super League: Ψηφίστηκε να μην αφαιρούνται βαθμοί σε περίπτωση μη αδειοδότησης! Μειοψήφισε η Ξάνθη

Την απόφαση να εισηγηθούν στην ΕΠΟ να μην αφαιρούνται βαθμοί σε περίπτωση μη αδειοδότησης από την Ομοσπονδία έλαβε το ΔΣ της Super League με ψήφους 8-6 και 1 λευκό.

Να μην αφαιρούνται βαθμοί ψήφισαν οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας, ΠΑΟ, Πανιώνιος, Λαμία, Ολυμπιακός. Να αφαιρούνται βαθμοί, όχι έξι όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι αλλά έστω 3 ή 4 ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος, ΟΦΗ. Λευκό ψήφισε η ΕΠΟ.

Η ψήφος της Ξανθης προκάλεσε αίσθηση. Ο Άρης Πιαλόγλου αν και η άδεια της Ξάνθης αφαιρέθηκε στην διάρκεια της χρονιάς, στάθηκε στο ύψος της σταθερής θέσης του Χρήστου Πανόπουλου ότι άδεια οφείλει να σημαίνει πραγματικά άδεια και ζήτησε να ισχύουν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές.

Από την στιγμή που σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η αποβολή, όπως θα έπρεπε, ζήτησε να διατηρηθεί η αφαίρεση βαθμών αλλά και το υψηλό χρηματικό πρόστιμο, αν και ο Γιάννης Αλαφούζος αλλά και σειρά άλλων ομάδων (που προφανώς αντιμετωπίζουν προβλήματα) ζήτησαν να εξαληφθεί.

Τελικά το ποσό έπεσε σε ως 20.000 ευρώ για μη αδειοδότηση (από 150.000 με 200.000 ευρώ που για παράδειγμα κλήθηκε να πληρώσει η Ξάνθη φέτος) αλλά και να μην υπάρχει αφαίρεση βαθμών, όπως ζητούσε επιτακτικά κυρίως ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος. Θα υπάρχουν μόνο περιορισμοί μεταγραφών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για την κατάθεση δικαιολογητικών για την αδειοδότηση ενόψει της νέας περιόδου ως τις 31 Μαΐου.