Super League: Αναφανδόν υπέρ επανέναρξης του πρωταθλήματος η Ξάνθη, διαφώνησε ανοιχτά για τυχόν ουδέτερα γήπεδα

Φανατικά υπέρ τη επανέναρξης του πρωταθλήματος τάχθηκε η ΠΑΕ Ξάνθη δια του προέδρου της Αρη Πιαλόγλου, κατά την τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Super League.

Ωστόσο ο Αρης Πιαλόγλου διαφώνησε ριζικά με οποιοδήποτε σενάριο διεξαγωγής των αναμετρήσεων σε ουδέτερα γήπεδα.

Υπέρ της άμεσης διακοπής τάχθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος εκ μέρους του Παναθηναϊκού, ο Φωτης Κωστουλας του Παναιτωλικού και ο Πανιώνιος δια του προέδρου του Χρηστου Δάρα, που μίλησε και με την ιδιότητα ως γιατρός.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να διατηρηθεί η ελπιδα, να ξεκινήσουν ατομικές προπονήσεις, να τεθεί ένα όριο και αν ξεπεραστεί τότε να ματαιωθεί η συνέχεια. Ο Ολυμπιακός τάχθηκε φανατικά υπέρ της συνέχισης υποστηρίζοντας ότι οριστική διακοπή στην Ευρώπη υπάρχει μόνο με κυβερνητική απόφαση.

Τελικά, ο πρόεδρος της Λίγκας Μηνάς Λυσάνδρου υποστήριξε ότι οι ομαδικές προπονήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν στις 18 Μαϊου ή το αργότερο στις 25/5 ώστε η σέντρα στους αγώνες να γίνει στις 14 Ιουνίου. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία μάλιστα, την έθεσε ως dead line για επανέναρξη του πρωταθλήματος.

«Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αρχίσει μετά τις 14 Ιουνίου. Άρα πρέπει να προηγηθούν οι ομαδικές προπονήσεις στις 18 Μαΐου, όπως είπε ο κ. Γκαγκάτσης. Σε κάθε περίπτωση να αρχίσουν οι ομαδικές το αργότερο στις 25 Μαΐου», είπε.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε ωστόσο ότι αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν νωρίτερα. «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ανοίξουν 20 Ιουνίου. Οπότε προφανώς πριν την ημερομηνία αυτή δεν θα αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις.  Η οικονομική κατάσταση της Nova είναι αδιέξοδη. Είναι στα πρόθυρα πτώχευσης. Ναι στο πρωτάθλημα αν η κυβέρνηση διασφαλίσει τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν θέλω να ασκούμε πολιτικές (και άλλες) πιέσεις για να αρχίσει το πρωτάθλημα».

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης πάντως, όσον αφορά τον αθλητισμό θα γίνουν την Πέμπτη 30/4.