Πρωτοφανές! Με…. κλήρωση μεταξύ όσων ομάδων είχαν απομείνει η ανάδειξη Κυπελλούχων στις ΕΠΣ Έβρου, Ξάνθης, Θράκης

Σε μια πρωτοφανή απόφαση κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των Κυπέλλων Ερασιτεχνών που διοργανώνει κάθε Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Δεδομένου ότι δεν θα επιτραπεί η συνέχιση των πρωταθλημάτων, προφανώς δεν θα επιτραπεί και η συνέχιση των Κυπέλλων. Ωστόσο κάθε ΕΠΣ οφείλει να δηλώσει τον Κυπελλούχο της, προκειμένου να λάβει τη νέα σεζόν στο Κύπελλο Ελλάδος.

Πως θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με όσα προτάθηκαν από την Επιτροπή Διοργανώσεων και πηγαίνει σαν πρόταση στην ΕΕ της ΕΠΟ, οι Κυπελλούχοι κάθε Ποδοσφαιρικής Ένωσης θα βγουν με…. κλήρωση, μεταξυ όσων ομάδων είχαν απομείνει στον θεσμό σε κάθε νομό.

Για παράδειγμα, στο Κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης είχαν προκριθεί στον τελικό η Δόξα Γρατινης και ο Πανθρακικός. Θα γίνει λοιπόν κλήρωση μεταξύ των δύο ομάδων για το ποια θα εκπροσωπήσει τον Νομό Ροδόπης στο Κύπελλο Ελλάδος της επόμενης σεζόν.

Στο Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης είχαμε φτάσει στην ημιτελική φάση. Στον έναν ημιτελικό είχαν κληρωθεί Ορφέας Ξάνθης – Αρης Αβάτου και στον άλλον Ασπίδα Ξάνθης – Ηρακλής Ζυγού. Μεταξύ των τεσσάρων αυτών ομάδων θα προκύψει με κλήρωση ο κυπελλούχος.

Τέλος, στο Κύπελλο της ΕΠΣ Εβρου, όπου το σύστημα είναι διαφορετικό καθώς έχουμε Βόρειο και Νότιο Όμιλο, είχαν απομείνει επτά ομάδες. ΑΕ Διδυμοτείχου, Ενωση Οινόης και ΑΟ Νεοχωρίου από τον Βορρά, Ενωση Αλεξανδρούπολης, Ιπποκράτης, Ατρόμητος Αβαντα και Ακρίτας Δαδιάς από τον Νότο. Μία εξ αυτών θα αναδειχθεί κυπελλούχος και θα το οφείλει πέρα από την μέχρι την διακοπή πορεία της και στην θεά τύχη.