ΕΠΣ Έβρου: Διακόπτεται οριστικά το πρωτάθλημα, δηλώνεται στη Γ’ Εθνική η ΑΕ Διδυμοτείχου

Σε οριστική διακοπή οδηγείται το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Έβρου, σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκαν οι άνθρωποι της τοπικής ΕΠΣ σε σχέση με τις επικείμενες αποφάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ.

Το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά στο σημείο που διεκόπη προσωρινά. Δεν θα παιχτούν ποτέ οι τελευταίες αγωνιστικές και θα αναλάβει με δική της ευθύνη η ΕΠΣ να ανακηρύξει πρωταθλήτρια.

Την στιγμή της διακοπής η ΑΕ Διδυμοτείχου ήταν πρωτοπόρος και με μια σχετική διαφορά ασφαλείας. Ετσι αναμένεται με απόφαση του ΔΣ να κηρυχθεί ουσιαστικά πρωταθλήτρια και θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής τη νέα σεζόν στην Γ’ Εθνική.

Σε περίπτωση που δεν θελήσει να δηλωθεί η ΑΕΔ, θα αποκτήσει δικαίωμα να ανέβει στο εθνικό πρωτάθλημα η Θράκη Φερών που ήταν στην 2η θέση την στιγμή της διακοπής. Στο ΔΣ της ΕΠΣ θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τους υποβιβασμούς και τους προβιβασμούς.

Ανάλογα με την απόφαση που θα παρθεί εν τέλει και για τη Γ’ Εθνική, αναμένεται πιθανότατα να μην υποβιβαστεί κανείς ή να υποβιβαστεί μόνο η ουραγός ομάδα που είχε διαφορά από τις υπόλοιπες (Οινόη) και να ανέβουν στην Α’ Κατηγορία οι δυο πρωτοποροι των δυο ομίλων της Β’ Κατηγορίας (ο Ατρόμητος Ασπρονερίου στον Βορρά και ο Ατρόμητος Άβαντα στον Νότο).

Σε αυτό το τελευταίο σενάριο η Α’ ΕΠΣ Έβρου θα έχει και πάλι 12 ομάδες, αφού δεν θα υποβιβαστεί ομάδα του Εβρου από την Γ’ Εθνική και θα προβιβαστεί μία στο εθνικό πρωτάθλημα, άρα αν πέσει και η Οινόη θα υπάρξουν δύο κενά που θα καλυφθούν από τους πρωτοπόρους της Β’ Κατηγορίας. Ακόμα και αν αποφασιστεί η παραμονή της Οινόης, το πρωτάθλημα μπορεί κάλλιστα να διεξαχθεί με 13 ομάδες, όπως συνέβη και στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούνε και ποιες ομάδες εν τέλει θα δηλωθούν στην Α’ Κατηγορία, αφού η κρίση του κορονοϊού δημιουργεί και νέα οικονομικά δεδομένα και δεν αποκλείεται καποιες ομάδες να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής.

Θυμηθειτε παρακάτω τις βαθμολογίες σε Α’ και Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Έβρου την στιγμή της διακοπής, αλλά και τα παιχνίδια που απέμεναν στους δύο πρωτοπόρους του μεγάλου πρωταθλήματος, την ΑΕ Διδυμοτείχου και την Θράκη Φερών, μέχρι και το τέλος του…