Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ! Πρωταθλητές ΑΕΔ, Θαλασσιά και Σιδηροχώρι, ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική

Οι πληρορίες που μετέφερε από το μεσημέρι το ThrakiSportS επιβεβαιώθηκαν και από την ανακοίνωση της ΕΠΟ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ολα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κύπελλα που διοργανώνονται από την ΕΠΟ και τις ΕΠΣ τερματίζονται και οι βαθμολογίες επικυρώνονται ως έχουν, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμιών ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ.

Συνεπώς πρωταθλητές ανακηρύσσονται η ΑΕ Διδυμοτείχουν στην Α’ ΕΠΣ Έβρου, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στην ΕΠΣ Θράκης και στην ΕΠΣ Ξάνθης η Αναγέννηση Θαλασσιάς (σε ισοβαθμία με τον Φιλιππο Δροσερού αλλά με κεντρική απόφαση της ΕΠΟ).

Οι ομάδες αυτές ανεβαίνουν στη νέα Γ’ Εθνική, το πρωτάθλημα της οποίας επίσης τερματίζεται. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις για την Γ’ ΕΘνική θα ληφθούν μετά από νέα σύσκεψη και πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ έχει ως εξής:

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.