Επέτειος: 5 χρόνια από τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ΑΟΞ! Όλες οι στιγμές σε photos, videos και 20 posts

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται αυτήν την Τετάρτη από τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ΑΟΞ. Ηταν 29 Απριλίου του 2015, Τετάρτη και πάλι, μετά το Πάσχα, όταν η ομάδα της Ξανθης εξασφάλιζε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τρεις εβδομάδες πριν η ομάδα είχε νικήσει χάρη σε γκλον του Κλέιτον μέσα στην Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή και καλούνταν να υπερασπιστει αυτό το αποτέλεσμα. Και το υπερασπίστηκε, ξορκίζοντας τους δαίμονες του παρελθόντος, αφού κανείς δεν ξεχνούσε τον τρόπο που αποκλείστηκε η Ξάνθη από τον τελικό του 2005, τέτοιες μέρες, δέκα χρόνια πιο πριν.

Με ακρως επαγγελματική εμφάνιση η Ξάνθη υπερασπίστηκε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και μετά από μια λευκή ισοπαλία, εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του ΟΑΚΑ για πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα φορά στην ιστορία της θρακιώτικης ομάδας. Θυμηθείτε τις στιγμές οπως τις κατέγραψε τότε, λεπτό προς λεπτό, το ThrakiSportS.

Τέτοια μέρα, πέντε χρόνια πριν, την επίτευξη ενός στόχου ετών, την πρόκριση σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Ολοι θυμούνται στην συμμετοχή αλλά η μεγάλη επέτειος, αυτή της πρόκρισης, γράφτηκε μια μέρα σαν και αυτήν, 29 Απριλίου του όχι και πολύ μακρινού 2015…