Β’ Εθνική: Το απόλυτο σε συμμετοχές οι Καδήρ και Λεχούδης για ΓΑΣ Κομοτηνή! Πρώτος σκόρερ ο Λεπτοκαρύδης

Το basketa.gr έκανε ένα αφιέρωμα στις ομάδες του βόρειου ομίλου της Β’ Εθνικής και φυσικά στον ΓΑΣ Κομοτηνή. Ο πίνακας στατιστικών που παρισιάστηκε είναι αρκετά ενδιαφέρον και μπορούμε να τον δούμε με λεπτομέρειες.

Αρχικά, πρώτοι σε συμμετοχές είναι οι δυο ψηλοί της ομάδας, Καδήρ και Λεχούδης που δεν έχουν χάσει παιχνίδι, κάνοντας το απόλυτο 21/21. Πίσω από αυτούς βρίσκονται οι Σπέντζος και Λεπτοκαρύδης με 20 συμμετοχές.

Αυτή η τετράδα παιχτών αναμενόμενα είναι και οι πρώτοι σκόρερς της ομάδας. Συγκεκριμένα στην κορυφή βρίσκεται ο Λεπτοκαρύδης με 273 πόντους, ενώ έχει πετύχει και τα περισσότερα τρίποντα, συνολικά 35. Λίγο πίσω ο Κίμωνας Λεχούδης με 259 πόντους και 14 τρίποντα, τρίτος ο Καδήρ με 212 πόντους χωρίς κανένα τρίποντο και κλείνει την τετράδα των σκόρερς ο Σπέντζος με 198 πόντους, ενώ είναι και δεύτερος στα τρίποντα με 28.

Δείτε αναλυτικά την «ακτινογραφία» του ΓΑΣ Κομοτηνή, όπως την παρουσίασε το basketa.gr:

«Προσπαθεί να πατήσει pause στο ανσασέρ»

«Αλήθεια πόσες ομάδες του ομίλου έχουν συνεχόμενη δεκαετή παρουσία στην Α2 ; Μόνο ο Ερμής Λαγκαδά ο οποίος έχει επτά συνεχόμενα χρόνια (2008-2015), μπορεί να συγκριθεί με τους Ακρίτες, οι οποίοι από το 1986 ως το 1996 βρισκόταν σε αυτή, αποτελώντας μια σταθερή δύναμη της τότε εποχής, μην μπορώντας ουσιαστικά να ανακάμψουν ποτέ, έχοντας την καλύτερη τους παρουσία στην Β’ Εθνική την το 2005 ως και το 2010 και την συνεχόμενη παρουσία του σε αυτή, με την καλύτερη θέση να είναι η 7η την σεζόν 2008-2009. Έκτοτε είχε μια άνοδο το 2014-2015, όπου και υποβιβάστηκε με μόλις μια νίκη, και φέτος, που προσπαθεί να κρατηθεί, ώστε να επανέλθει σταδιακά. Προπονητής είναι ο «ισόβιος», Νεοκλής Λεμονίδης, στηριζόμενος σε παίκτες όπως οι Λεχούδης, Χαλήλ αλλά και τον ταλαντούχο Λεπτοκαρύδη. Ο ΓΑΣ έχει πραγματοποιήσει αξιόλογη πορεία, έχει πάρει κάποια μεγάλα διπλά (Λαγκαδά, Στρατώνι, Λαμία), αλλά δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Πριν την διακοπή είχε δείξει να βρίσκει ρυθμό, έχοντας στην βαλίτσα του το μεγάλο διπλό παραμονής στη Λαμία επί του Έσπερου, και όντας η πρώτη ομάδα που φρέναρε την Γέφυρα του Ανδρέα Καραπιπερίδη.»

Στα στατιστικά των άλλων ομάδων μένουμε στον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννενα του Κομοτηναίου Γιώργου Μανάκα, ο οποίος έχει πετύχει 203 πόντους σε 18 συμμετοχές, ενώ έχει αναδειχθεί ήδη μέλος της καλύτερης πεντάδας και mvp του πρωταθλήματος στους μέχρι τώρα αγώνες. Ακόμα ο Κομοτηναίος Τάσος Γκιρίτσης του Έσπερου Λαμίας έχει πετύχει 59 πόντους με 6 τρίποντα σε 19 συμμετοχές.