Προσέφυγε ο Ολυμπιακός στο CAS ζητώντας τον υποβιβασμό Ξάνθης και ΠΑΟΚ

Όπως έγινε το βράδυ γνωστό από μέσα επιρροής του Βαγγέλη Μαρινάκη και πλέον επιβεβαιώνεται, ο Ολυμπιακός προχώρησε σε κατάθεση προσφυγής στο CAS, ζητώντας τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι από την στιγμή που επιβεβαιώθηκε και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η πολυθϊδιοκτησία που αναφέρει με το πόρισμά της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα πειθαρχικά όργανα όφειλαν να εφαρμόσουν το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ που προβλέπει υποβιβασμό και όχι την τροπολογία της κυβέρνησης.

Την ώρα που η συζήτηση αναλωνόταν κυρίως στο πότε θα κατατεθεί η προσφυγή του ΠΑΟΚ και αν θα πράξει κάτι τέτοιο και η Ξάνθη, ο Ολυμπιακός με μια αιφνιδιαστική μάλλον κίνηση, μια εβδομάδα πριν την λήξη της σχετικής προθεσμίας, προχώρησε αυτός στην κίνηση.

Προσέφυγε λοιπόν επίσημα στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο Επίλυσης Διαφορών, θεωρώντας ότι οι δύο ομάδες πρέπει να τιμωρηθούν με ανώτερη ποινή από αυτή της αφαίρεσης βαθμών (-7 για τον Δικέφαλο και -12 από τους Θρακιώτες) με την οποία τιμωρήθηκαν έπειτα από την ψήφιση της σχετική τροπολογίας από την κυβέρνηση.

Η είδηση έσκασε αργά το βράδυ της Τρίτης και δεν υπήρχε άμεσα κάποια αντίδραση από τις ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ.