Γ’ Εθνική: Προς παραμονή και της Ένωσης Αλεξανδρούπολης και του Ορφέα Ξάνθης χωρίς να παίξουν το μεταξύ τους ματς

Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα αποφασίσει τι μέλλει γεννέσθαι με τα πρωταθλήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες της Επιτροπής Διοργανώσεων και όπως πληροφορείται το ThrakiSportS όλα δείχνουν ότι σε ερασιτεχνικό επίπεδο δύσκολα θα υπάρξει συνέχιση των πρωταθλημάτων. Η σεζόν μάλλον θα λήξει ως έχει και θα πεταχτεί το μπαλάκι σε κάθε ΕΠΣ να αναδείξει πρωταθλητή και εκπρόσωπο στο Κύπελλο Ελλάδος.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η κάθε διοργανώτρια αρχή θα έχει βάσει της πρόσφατα ψηφισθείσας τροπολογίας της κυβέρνησης να κάνει όσες τροποποιήσεις θέλει στο καταστατικό, ακόμα και αναδιαρθώσεις των πρωταθλημάτων που διοργανώνει.

Ενόψει αυτών, η ΕΠΟ καλείται να λάβει την απόφαση για τη Γ’ Εθνική που θα αποτελέσει μπούσουλα και για τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που διοργανώνει κάθε ΕΠΣ. Ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση αλλά όλα δείχνουν πως το πλάνο είναι να τελειώσει εδώ η σεζόν. Να μπει τελεία – αλλά όχι παύλα.

Πρωταθλητές θα ανακηρυχθούν οι πρώτοι κάθε ομίλου (ο Πανσερραϊκός εν προκειμένο στον Α’ Όμιλο), οι οποιοι θα ανεβουν μάλλον χωρίς μπαράζ στην Football League ενώ στο «μέτωπο» του υποβιβασμού θα πέσει μία λιγότερη από κάθε γκρουπ, από όσες αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος (θα μείνει εκείνη που βρίσκεται πιο κοντά στη ζώνη παραμονής).

Σε πρακτικό επίπεδο και αν επιβεβαιωθεί αυτή η τάση αρχικά από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ και ακολούθως από την Εκτελεστική Επιτροπή της, σε ό,τι αφορά τις ομάδες της Θράκης η εξέλιξη αυτή ευνοεί Ένωση Αλεξανδρούπολης και Ορφέα Ξάνθης που έδιναν μάχη για την παραμονή. Ολα δείχνουν ότι θα παραμείνουν τελικά και οι δύο ομάδες στην Γ’ Εθνική.