Γ’ Εθνική: Σοβαρό ενδεχόμενο παραμονής και του Ηρακλή Ζυγού, μένουν δεδομένα Ορφέας και Πέρνη

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η διακοπή του πρωταθλήματος στην Γ’ Εθνική. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται επίσης η παραμονή του Ορφέα Ξάνθης αλλά και του Κεραυνού Πέρνης, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού την στιγμή της διακοπής.

Το νέο σενάριο ωστόσο που πληροφορείται το ThrakiSportS, κάτι που έχει φωτογραφήσει εδώ και μερες αλλά αποτελεί πλέον επίσημη πρόταση και της Επιτροπής Διοργανώσεων στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, θέλει να μην υποβιβάζεται κανείς.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο σενάρια για την Γ’ Εθνική ως προς το κομμάτι του υποβιβασμού έχουν ως εξής. Πρώτον, να παραμείνουν στην Κατηγορία οι δέκα πρωτες ομάδες κάθε ομίλου, όχι δηλαδή μόνον οι οκτώ, όπως προβλεπόταν στην προκήρυξη. Δεύτερον, να παραμείνουν όλοι, να μην υποβιβαστεί κανείς! Προϋπόθεση για να συμβεί ωστόσο αυτό, όπως επισημαίνεται, τη νέα σεζόν οι όμιλοι στη Γ’ Εθνική να αυξηθούν, πιθανότατα σε δέκα από οκτώ που είναι σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεδομένων των συνθηκών, είναι εξαιρετικά πιθανό να αποφασιστεί η υιοθέτηση της δεύτερης πρότασης. Δηλαδή να παραμείνουν άπαντες στην Γ’ Εθνική, με ταυτόχρονη αύξηση των ομίλων. Η εκτίμηση που κάνουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ είναι ότι λογω του κορονοϊού θα υπάρξουν ενδεχομένως αρκετές ομάδες που θα δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στη νέα Γ’ Εθνική, οπότε θα είναι άδικο να μην δοθεί η δυνατότητα να παραμείνουν ομάδες που είναι υγιείς και επιθυμούν κάτι τέτοιο, ακόμα και αν ήταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Με βάση αυτέ τις εξελίξεις, είναι πολύ πιθανό εν τέλει να παραμείνει στη Γ’ Εθνική και ο Ηρακλής Ζυγού, ακόμα και η Δόξα Θεολόγου Θάσου που ήταν από την αρχή του πρωταθλήματος ο αδύναμος κρίκος και μακράν ουραγός στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ο τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθουν εντός της ημέρας από την ΕΕ της ΕΠΟ. Σε ό,τι αφορά τον προβιβασμό στη Football League, όπως αναμενόταν, θα ανακηρυχθούν πρωταθλητές οι πρωτοπόροι και θα ανέλθουν χωρίς μπαράζ στην ανώτερη κατηγορία. Στον Α’ Όμιλο ο Πανσερραϊκός είχε έτσι κι αλλιώς στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Παρακάτω θυμηθείτε την βαθμολογία του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής την στιγμή της διακοπής: