Γ’ Εθνική: «Ευκαιρία η κρίση για να κοιτάξουν οι ομάδες περισσότερο τους νέους ποδοσφαιριστές» λέει ο Άγγελος Διγκόζης

Στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών μίλησε ο ρέκορντμαν της Α’ Εθνικής με 9 διαφορετικές ομάδες και προπονητής του Πανσερραϊκού, Άγγελος Διγκόζης, έχοντας αισιοδοξία για το μέλλον του Πανσερραϊκού στο… δυσοίωνο, λόγω της πανδημίας, αύριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μεταξύ άλλων και του ΑΟΞ, και νυν τεχνικός που οδήγησε αήττητο τον Πανσερραϊκό πρωταθλήτη στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, στον οποίο συμμετείχαν και οι ομάδες της Θράκης μίλησε στην ΕΡΤ Σέρρων για το μέλλον του Πανσερραϊκού σε μεγαλύτερη κατηγορία, ενώ έκανε ιδίατερη μνεία και στις ακαδημίες της ομάδας.

Αρχικά, σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη μέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Διγκόζης τόνισε χαρακτηριστικά «ίσως αυτό αποτελέσει και μια ευκαιρία, όπως έγινε και με την οικονομική κρίση, να δοθεί ακόμα μια ευκαιρία στις ομάδες να επενδύσουν, να κοιτάξουν περισσότερο και τους νέους ποδοσφαιριστές, ο Πανσερραϊκός το κάνει αυτό, αλλά και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.»

Εν συνεχεία, σε ερώτηση για τους πολλούς Έλληνες καλούς ποδοσφαιριστές που έχει στην διάθεση του, ανέφερε πως: «Σε αυτό είμαστε πολύ μπροστά. Η ομάδα του Πανσερραϊκού έχει αρκετά νέα παιδιά με ταλέντο, με όρεξη και διάθεση για δουλειά». Σε ερώτηση, επίσης, που του έγινε για τον νεαρό ταλαντούχο μπακ, Απόστολο Αποστολόπουλο (βρέθηκε ένα βήμα από την Ολλανδική Βίλεμ), απάντησε ως εξής: «Είναι ένα παιδί πολύ σοβαρό, για την ηλικία του πάρα πολύ ώριμο, με όρεξη για δουλειά και αρκετά προσόντα, που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Σε ερώτηση σχετικά με την επένδυση της διοίκησης της ομάδας των Σερρών, τα αποτελέσματα της οποίας … πρόλαβε ο κορονοϊος , ο Άγγελος Διγκόζης σημείωσε πως «ο Πανσερραϊκός είναι ένα βήμα μπροστά από τις άλλες ομάδες γιατί ο σύλλογος έχει στις τάξεις του πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές». Αναφορικά με την ιστορία του Πανσερραϊκού, τόνισε: «Είναι πολύ θετικό και ευχάριστο να είσαι φίλαθλος μιας ομάδας και να διαβάζεις αυτές τις μέρες τα αφιερώματα στην Α εθνική στα οποία φαίνεται ότι ο Πανσερραϊκός βρίσκεται στην 5η θέση από όλες τις επαρχιακές ομάδες στις συνολικές συμμετοχές στην Α Εθνική».

Έπειτα, σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνει φέτος αναδιάρθρωση, ο Διγκόζης απάντησε συγκεκριμένα:«Πρέπει να δώσουν στον Πανσερραϊκό αυτό που δικαιούται» και πρόσθεσε ότι «οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου πρέπει να κοιτάξουν να κάνουν αναδιάρθρωση αλλά για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, για το καλό του Έλληνα ποδοσφαιριστή». Παράλληλα, για το κατά πόσον είναι έτοιμη η ομάδα αν γίνει αναδιάρθρωση και βρεθεί σε ενιαία Β εθνική, τόνισε: «Νομίζω ότι οι βάσεις του Πανσερραϊκού είναι πολύ γερές και σταθερές. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές που είναι πολύ ταλαντούχοι και με όρεξη και διάθεση για δουλειά και με λίγο τύχη μπορούν να κάνουν μια πολύ αξιόλογη καριέρα, όχι μόνο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν όμως κι έμπειροι ποδοσφαιριστές που θέλουνε κι αυτοί να αποδείξουν κάτι». Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν υπάρχουν οι βάσεις για να πρωταγωνιστήσει σε περίπτωση που βρεθεί εκεί, ο Αγγελος Διγκοζης απάντησε: «Οι κατάλληλες συνθήκες υπάρχουν στο σύλλογο, δεν το συζητάμε αυτό».

Σχολίασε επίσης για το αν πρέπει να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα: «Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θέλουμε να επιστρέψουμε όχι σήμερα… χθες. Το θέμα όμως είναι ότι για να γίνει αυτό, πρέπει κάποιος να εγγυηθεί για την υγεία μας, τις οικογένειες μας». Σχετικά με το αν έχει μιλήσει με τη διοίκηση για τη νέα χρονιά και αν ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Να το πω έτσι λαϊκά, θα ήμουν… χαζός να μην ήθελα να μείνω στην ομάδα του Πανσερραϊκού. Φυσικά και θέλω να μείνω, δεν θέλω να μείνω 99%, θέλω να μείνω 100%».