Διαφωνεί με οριστική διακοπή ο Κώστας Βασιλακάκης: «Τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώνουν»

Στην «Live Sport» μίλησε ο Κομοτηναίος τεχνικός της Δόξας Δράμας, Κώστας Βασιλακάκης, σχετικά με την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Αρχικά, σχετικά με την καθημερινότητά του το τελευταίο διάστημα, ο Βασιλακάκης απάντησε: «Τις περισσότερες ώρες τις περνώ στο σπίτι. Βλέπω, όμως και πολύ κόσμο να γυμνάζεται έξω και λέω σε γνωστούς ότι δεν έπρεπε να έρθει η καραντίνα για να βγουν να τρέξουν, αλλά αυτό έπρεπε να τους γίνει βίωμα», ενώ δήλωσε πως συμφωνεί με τα μέτρα που έχουν παρθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να κάνει κάποια εκτίμησε σε σχέση με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τόνισε πως όλοι βρίσκονται «εν αναμονή των εξελίξεων», ενώ σημείωσε πως για ακόμη μία φορά «μιλούν για αναδιαρθρώσεις». Για τις οικονομικές εγγυήσεις που ζητά η λίγκα για να γίνει η αναδιάρθρωση, είπε: «Το οικονομικό θα είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Όχι μόνο για τον αθλητισμό και όσους ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, αλλά για όλα τα επαγγέλματα». Παράλληλα, σχολίασε πως «η εισαγωγή ξένων θα μειωθεί κατά πολύ. Οι ομάδες θα δώσουν βάση στις ακαδημίες και σε νεαρούς από τα τμήματα υποδομής».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος τεχνικός ρωτήθηκε για το έαν είχε συζητήσει με τη διοίκηση της Δόξας Δράμας σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως είχε γίνει μια σχετική κουβέντα, αλλά πρόσθεσε: «Ωστόσο οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν και αυτοί που ξέρουν καλύτερα από όλους. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Θα πρέπει να περιμένουμε».

Στην ερώτηση για το εάν ο ίδιος θα ένιωθε ρίσκο μια πιθανή επιστροφή, απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως: «Αν γίνουν οι αγώνες με τα απαιτούμενα μέτρα, χωρίς κόσμο και με τους απαραίτητους ελέγχους δεν θεωρώ ότι θα υπάρχει πρόβλημα.», ενώ διασαφήνισε πως «Τα πρωταθλήματα, άλλωστε, πρέπει να τελειώνουν».

Τέλος, για την προετοιμασία που θα απαιτηθεί για να είναι έτοιμες οι ομάδες στο ενδεχόμενο επανέναρξης, ο Κώστας Βασιλακάκης θεωρεί πως «θα δοθεί ένα περιθώριο δύο εβδομάδων το λιγότερο».