44 ασθενείς συνολικά έχουν εισαχθεί στο ΠΓΝΑ – 31 εξιτήρια έχουν δοθεί μέχρι σήμερα

Από την αρχή της πανδημίας (περίπου στα μέσα Μαρτίου) στο ΓΠΝΑ μέχρι και σήμερα, έχουν εισαχθεί συνολικά 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα .

Από αυτά τα 24 προήλθαν από την περιοχή της Ξάνθης, τα 12 από την περιοχή του Εβρου, τα τρία από την περιοχή της Ροδόπη , τα τρία από την περιοχή της Καβάλας και τα δυο από την περιοχή της Δράμας.

Από τα 44 συνολικά επιβεβαιωμένα οι 10 εχουν καταλήξει , οι 31 πήραν εξιτήριο και 3 νοσηλεύνται. Από το σύνολο των κρουσμάτων 22 είναι γυναίκες και 22 άνδρες. Ό μέσος όρος ηλικίας που πήραν εξιτήριο είναι τα 59 έτη και ο μέσος όρος όσων κατέληξαν είναι τα 68 έτη.

Εν τω μεταξύ, μέσα στο Σαββατοκύριακο δόθηκαν άλλα δυο εξιτήρια. Πρόκειται για δυο άνδρες από την Ξάνθη ηλικίας 49 και 87 χρόνων, ανεβάζοντας τον αριθμό στους τριάντα ένα (31) που αποθεραπεύτηκαν από τον κορονοϊό και εξήλθαν από το νοσοκομείο, Αλεξανδρούπολης το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο Αναφοράς για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Από τους 31 που πήραν εξιτήριο, οι 15 κατάγονται από την περιοχή Ξάνθης (10 γυναίκες, 5 άνδρες), οι 9 από τον Εβρο (4 γυναίκες, 5 άνδρες), οι δυο από την Ροδόπη (1 γυναίκα, 1 άνδρας ), από την Δράμα 2 (1 γυναίκα, 1 άνδρας) και τρείς από Καβάλα (2 γυναίκες, και 1 άνδρας).

Η κατάσταση για σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου σύμφωνα με την ert.gr έχει ως εξής:

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται είναι τρια (3). Από αυτά τα δυο (2) νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ), ένα (1 ) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πηγή: https://www.e-evros.gr