Στέλνει στον Άρειο Πάγο για έλεγχο έναν από τους δικαστές της Εφέσεων ο ΠΑΟΚ για την απόφαση της πολυϊδιοκτησίας με Ξάνθη

Οπως διέρρευσε από τον νομικό εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ Τάκη Μπαλτάκο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης απευθύνεται στον Γενικό Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου εναντίον του ενός από τα τρία μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που με την ψήφο του έκρινε την απόφαση για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία Ξάνθης-πΑΟΚ.

Οι νομικοί της ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι με την δική του υπογραφή πάρθηκαν δύο αντιφατικές δικαστικές αποφάσεις την ίδια μέρα με υπογραφή του δικαστή Βρυώνη που εγείρουν προβληματισμό. «Ο συγκεκριμένος δικαστής φέρεται την ίδια μέρα να έχει υπογράψει δύο αντιφατικές δικαστικές αποφάσεις», εξηγούν.

Ο Βρυώνης ήταν μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Εφέσεων που δίκασε την περιβόητη υπόθεση πολυιδιοκτησίας που αφορά τον Δικέφαλο. Η απόφαση βγήκε στις 14 Απριλίου. Την ίδια μέρα -στις 14/4- βγήκε και άλλη απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων στην οποία μέλος ήταν και ο κ. Βρυώνης. Η συγκεκριμένη Επιτροπή δίκασε πειθαρχική υπόθεση κατά της Ιεράπετρας που είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση ο Ιαλυσός Ρόδου.

Το σημείο – κλειδί της υπόθεσης που ενεργοποίησε τους ‘ασπρόμαυρους’ έγκειται στο γεγονός πως ο δικαστής Βρυώνης έλαβε δύο αντιφατικές αποφάσεις για Ιάλυσο και Ολυμπιακό την ίδια ημέρα. Σχολιάζι ο Μπαλτακος στο sdna: «Ο δικαστής Βρυώνης συμμετείχε και στις δύο υποθέσεις αλλά στη μία υπόθεση, αυτήν που αφορά τον ΠΑΟΚ, ο κ.Βρυώνης ενέκρινε ως νόμιμη την παρέμβαση του Ολυμπιακού σε πειθαρχικά ελεγχόμενη ομάδα που στην προκειμένη ήταν ο Δικέφαλος και την ίδια μέρα, ο ίδιος δικαστής, στην απόφαση της Ιεράπετρας φέρεται να αποφάνθηκε πως δεν είναι νόμιμη η παρέμβαση σε πειθαρχικά διωκόμενη ομάδα.

Η θέση που παίρνει στην υπόθεση της Ιεράπετρας είναι σωστή γιατί η νομολογία της ΕΠΟ λέει ότι δεν επιτρέπεται εναντίον πειθαρχικά διωκόμενης ομάδας παρέμβαση από κανέναν. Είναι μόνο ο πειθαρχικά διωκόμενος. Αυτό είναι το πάγιο. Εκεί ο Βρυώνης λέει: ναι σωστό! 

Την ίδια μέρα στην υπόθεση του ΠΑΟΚ, ο ίδιος δικαστής, φέρεται να λέει καλώς παρεμβαίνει ο Ολυμπιακός. Κάτι που θα πρέπει να ελεγχθεί αν είναι πράγματι έτσι. Γι΄αυτό και ο ΠΑΟΚ ζητά και επιθυμεί να ελεγχθεί το θέμα από τον Γενικό Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου προκειμένου να δούμε αν πράγματι είναι αντιφατική η συμπεριφορά του κ.Βρυώνη διότι σε αυτήν την περίπτωση θα έχει κάνει λάθος σε μία από τις δύο υποθέσεις…».

Η απόφαση με την οποία έγινε δεκτή η παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Επιτροπή Εφέσεων έχει μεγάλη σημασία, καθώς καθιστά διάδικο και την πειραϊκή ΠΑΕ και της δίνει την δυνατότητα να προσφύγει και αυτή κατά της απόφασης στο CAS. Εκει που δεδομένα θα την οδηγήσει ο ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό πλέον να έχει τη δυνατότητα να είναι διάδικος του Δικεφάλου στο Διεθνές Δικαστήριο από τη στιγμή που έγινε δεκτή η πρόσθετη παρέμβασή του…