Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για Ξάνθη, Μύκη και Κήπους Έβρου στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, υπενθύμισε ότι παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα φέτος δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές με αφορμή την Πρωτομαγιά.  

«Οι συγκεντρώσεις όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας. Οι συμβολικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, με τήρηση των κανόνων για αποστάσεις, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.  

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία εργαζομένων και οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς, θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και κυρίως θα δείξουν σεβασμό στον αγώνα που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές και όλοι όσοι είναι στην πρώτη γραμμή», συμπλήρωσε.   Άρση και παράταση μέτρων  

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι παρατείνονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί στον δήμο Μύκης, στην Ξάνθη, έως τις 4 Μαΐου. Αυτό γίνεται για προληπτικούς λόγους και δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.  

Επίσης, παρατείνεται έως τις 4 Μαΐου ο ενδελεχής έλεγχος σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω του τελωνείου Κήπων Έβρου. Αντίθετα, λήγουν το πρωί της Τρίτης τα ειδικά περιοριστικά μέτρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, την παραλία Πάτρας, την παραλία Βόλου και στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου και Ξάνθης.  

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τους 489 ανθρώπους που ελέγχθηκαν έπειτα από την άφιξή τους με πτήσεις στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο, οι τέσσερις βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και οι υπόλοιποι αρνητικοί.   «Πιθανόν να χρειαστεί να ξαναπάρουμε μέτρα»   Σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των μέτρων, ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, σε φάσεις που θα απέχουν χρονικά προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα διαρκούς αξιολόγησης της εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα.  

«Η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι σταματάει η μετάδοση του ιού. Θα έχουμε κρούσματα, νοσηλείες και ανθρώπους που δυστυχώς θα χάνουν τη ζωή τους. Πιθανόν μέτρα που αίρουμε τώρα να χρειαστεί να τα ξαναπάρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι νέοι κανόνες υγιεινής. «Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και η θεραπεία, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι η ίδια. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα θέτει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει», πρόσθεσε.

Πηγή: www.lifo.gr