«Έφυγε» εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα από ανακοπή μόλις στα 38 του χρόνια ο Κωστής Πατσιάς

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Δευτέρα το απόγευμα σε ηλικία μόλις 38 ετών ο βασικός λίμπερο του Έβρου Σουφλίου Κωστής Πατσιάς.

Ο Κωστής, όπως τον φωνάζαν από μικρό, γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1982. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον χώρο του αθλητισμού και ιδίως του βόλεϊ. Άλλωστε το βόλεϊ για τον ίδιο ήταν η μεγαλύτερη του αγάπη όπως συνήθιζε να λέει.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λογο για ανακοπή καρδιάς. Ετσι απλά, εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στον αθλητικό και όχι μόνο κόσμο. Όχι απλά της πόλης του Σουφλίου, αλλά συνολικά του βολεϊκού και όχι μόνο Νομού Έβρου.

Ξεκίνησε από μικρή ηλικία στον ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου και είχε καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια ως βασικό λίμπερο της ομάδας του Νίκου Μούχλια. Είχε όνειρο κάποια στιγμή να αγωνιστεί με την φανέλα της «Εβρολάρας» σε μεγαλύτερη κατηγορία, σε εθνικό πρωτάθλημα.

Ο ίδιος πρόλαβε πάντως να πάρει τέτοιες παραστάσεις. Την περσινη σεζόν 2018-2019 αγωνίστηκε για μια χρονιά και στον Άθλο Ορεστιάδας, στην επιτυχημένη παρουσία του στην Α2 Κατηγορία Ανδρών.

Μεγάλη ήταν και η συμπάθεια που έτρεφε για την ομάδα του Ολυμπιακού, τη σημαία της οποίας είχε στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, όταν έβρισκε ελεύθερο χρόνο κατέβαινε στον Πειραιά όπου την παρακολουθούσε από κοντά.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα μπορέσουν οι συγγενείς να συνοδεύσουν τον Κωστή στην τελευταία του κατοικία. Ο ίδιος δεν είχε προλάβει να κάνει δική του οικογένεια, είχε όμως δυο ανιψάκια από την μεγαλύτερη αδελφή του, τα οποία υπεραγαπούσε και τον υπεραγαπούσαν.

Όλος ο κόσμος του Σουφλίου και όχι μόνο θα ήθελε να αποχαιρετήσει τον Κωστή Πατσιά, που έφυγε τόσο ξαφνικά και απροειδοποίητα από κοντά μας, αλλά παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού για την εξάπλωση του Covid-19 και μοιραία η κηδεία θα γίνει με περιορισμένο κύκλο στενών συγγενών.

Ο φίλαθλος κόσμος του Σουφλίου και όχι μόνο θα δώσει το τελευταίο χειροκρότημα και θα πει “αντίο” στον Κωστή Πατσιά το απόγευμα της Τρίτης (28/4). H εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 18:15 από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σουφλίου.

Αυτή είναι η δεύτερη απώλεια για το θρακιώτικο βόλεϊ μέσα σε μία εβδομάδα καθώς πριν λίγες ημέρες έφυγε επίσης ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών ο κομοτηναίος διαιτητής Κώστας Αυγίτσης…