Γιορτάζει στη Γερμανία υπερήφανος για την Ελλάδα και συστήνει ψυχραιμία ο 50άρης πλέον Θωμάς Κυπαρίσσης

Η Ελλάδα αποτελεί φωτεινό «φάρο» ακόμα και για προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες στη «μάχη» κατά του κορονοϊού, όπως η Γερμανια και τρανή απόδειξη είναι τα λόγια του Θωμά Κυπαρίσση.

Γεννημένος στις 26 Μαρτίου του 1970, γιόρτασε πριν ένα μήνα στην νέα του πατρίδα την συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής. Και γιορτάζει σήμερα επίσης στη Γερμανία για το όνομά του, φουσκώνοντας από υπερηφάνεια για το γεγονός ότι είναι Έλληνας.

«Εγώ μένω λίγο έξω από την Στουτγκάρδη. Η καθημερινότητά μας εδώ δεν διαφέρει συγκριτικά με όσα συμβαίνουν στις υπόλοιπες χώρες. Χωρίς να απαγορεύεται η κυκλοφορία, τιμωρούνται με τσουχτερό πρόστιμο (25.000 ευρώ) οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων. Οι Γερμανοί στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν πειθαρχήσει στα μέτρα», σχολίασε ο πρώην επιθετικός του ΑΟΞ.

Τα πάντα είναι κλειστά εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και υπηρεσίας ντελίβερι. Ο κόσμος είναι διστακτικός και φοβισμένος, αν και οι περισσότεροι δεν κυκλοφορούν με μάσκες και γάντια στους δρόμους. Κι εδώ πάντως στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία είναι δυσεύρετα τα παντός είδους αντισηπτικά» ανέφερε πρόσφατα στο sdna ο Θωμάς Κυπαρίσσης και πρόσθεσε σχετικά με τον το μικρό αριθμό νεκρών σχετικά με τα κρούσματα και το γερμανικό…respect στην Ελλάδα.

«Παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολλά κρούσματα, συγκριτικά οι νεκροί έμειναν σε χαμηλά επίπεδα. Κάτι για το οποίο ασφαλώς και δεν μπορεί παρά να παίζει ρόλο το πολύ δυνατό γερμανικό σύστημα υγείας που αντέχει ακόμα και μια πανδημία. Από εκεί και πέρα η γερμανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις. Εκείνο πάντως που πρέπει να σημειώσω είναι αυτό που συζητιέται πολύ στη Γερμανία κι έχει να κάνει με τον τρόπο διαχείρισης και την ταχύτητα που έβγαλε η Ελλάδα στη μάχη κατά του κορονοϊού. Πάρα πολλοί Γερμανοί και Έλληνες ομογενείς έχουν να λένε πως η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας», σχολιάζει ο Θωμάς Κυπαρίσσης.

Ο παλαίμαχος (άλλοτε διεθνής) ποδοσφαιριστής φόρεσε στην καριέρα του την φανέλα του αρκετών ομάδων (ΑΕΛ , Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Πιερικός, Πανελευσινιακός, Κόρινθος, Νίκη Βόλου και Παναρκαδικός, πέραν του ΑΟΞ) ενώ υπήρξε τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΛ, τον Απόλλωνα Λάρισας και τον Πανσερραϊκό. Στην ομάδα της Ξάνθης ήρθε το 1996 και έμεινε τέσσερις σεζόν, φορώντας σε 102 αγώνες τη φανέλα της ομάδας και επιτυγχάνοντας 32 τέρματα.

Όσο για το μήνυμα που στέλνει στην Ελλάδα σε φίλους και συγγενείς; «Υπομονή, ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Τα ψυχολογικά αποθέματα δεν είναι μεγάλα κι είναι λογικό να μην υπάρχει πάντα ηρεμία και να προκαλούνται εντάσεις. Όχι μόνο στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον και στο ευρύ κοινωνικό σύνολο. Ας είναι ο κάθε ένας από εμάς όσο περισσότερο μπορεί οπλισμένος με ψυχραιμία».

Ο ίδιος ο Θωμάς Κυπαρίσσης έγραψε στην σελίδα του στο facebook: «Μετά την ισπανική γρίπη το 1920…όπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους… εδώ και λίγους μήνες γράφεται μια νέα σελίδα στην παγκόσμια ιστορία…προσοχή ψυχραιμία και υπευθυνότητα από όλους… συγχαρητήρια στην κυβέρνηση μας για τη γρήγορη αντίδραση της… το παιχνίδι πλέον είναι στη νοημοσύνη και την υπευθυνότητα του καθενός Έλληνα πολίτη… χαίρομαι που πλέον βλέπω σε όλη την Ευρώπη να βλέπει την πατρίδα μας ως παράδειγμα με τα μέτρα που παίρνει…την ίδια στιγμή η Γερμάνια (κυρίαρχος της Ευρώπης) αδιαφορεί δραματικά με μόνο μέλημα-στόχο την διαφύλαξη της κρατικής οικονομίας…ψυχραιμία ..αισιοδοξία και πίστη στο Θεό…»