Αποκαλύψεις Ντέμη για τα χρόνια στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και το ενδιαφέρον της Ξάνθης

Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στον Παύλο Τσίμα, ο Ντέμης Νικολαΐδης εκτός από τις απόψεις του για τα τρέχοντα ζητήματα στο ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε και στο ξεκίνημά του και τα πρώτα του χρόνια στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «επειδή δεν έχω καλή μνήμη από την παιδική μου ηλικία και εκείνα τα χρόνια, πήγα και πήρα κατά κάποιο τρόπο συνεντεύξεις από δικούς μου ανθρώπους, τη μάνα μου, τον πατέρα μου, την αδελφή μου. Ανθρώπους που ήταν δίπλα μου. Κάποια τα θυμόμουν αλλά κάποια άλλα μου φαίνονταν σαν καινούργια».

Ο Ντέμης θυμάται την πρώτη του επαφή με την μπάλα: «Περίπου δέκα χρονών ο πατέρας μου με πήγε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και άρχισαν να ξεχωρίζω. Ρώτησα τον μπαμπά μου πότε κατάλαβε ότι έχω ταλέντο. Μου είπα ότι το κατάλαβε όταν άκουγε τους διπλανούς τους στην κερκίδα, επειδή όλο έλεγαν για εμένα. Δεν κατάλαβε δηλαδή και εκείνος κάτι επειδή με έβλεπε, αλλά επειδή του έλεγαν οι άλλοι».

Πότε κατάλαβε ότι το ποδόσφαιρο θα γινόταν το βασικό του επάγγελμα; «Κάποια στιγμή με κάλεσαν στην Εθνική Ομάδα Παίδων και τότε η απόφαση πάρθηκε ότι αυτό πρέπει να κάνω. Ωστόσο Η μεταγραφή μου ήρθε αργά. Πέρασε σχεδόν μια δεκαετία στον Εθνικό. Δεν ξέρω, δεν τους έπειθα; Με έβλεπαν πάντως», σχολιάζει ο Ντέμης.

Μάλιστα, αποκαλύπτει σε σχέση με τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν και τον παρακολουθούσαν. Ανάμεσα σε αυτές και η Ξάνθη, που ήταν κοντά, αλλά δεν έκανε ποτέ την κίνηση. «Είχε έρθει ο Παναθηναϊκός δυο τρεις φορές, μετά η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, που ήταν και πιο κοντά ας πούμε. Η Ξάνθη που ήταν δίπλα, η Δόξα Δράμας. Θυμάμαι μια χρονιά πριν φύγω που προσπαθούσε να με πάρει ο Εδεσσαϊκός. Είχαν έρθει και σπίτι αλλά δεν ήθελα να πάω».

Σε σχέση με την προτίμησή του στην ΑΕΚ και τη μεταγραφή στον Απόλλωνα ανέφερε: «Ήταν γνωστό ότι είμαι ΑΕΚ. Θυμάμαι κάποια στιγμή είχε έρθει και ο κύριος Σταματιάδης να με δει. Ήξερα τα παιδιά του κλαμπ της Original στην περιοχή. Κάναμε μια συνάντηση με τον κ. Σταματιάδη και μέλη του κλαμπ. Ντρεπόμουν θυμάμαι. Δεν γινόταν όμως κάποια κίνηση. Κάποια στιγμή επειδή νομίζω έφυγε ο Καρασαβίδης για τον Ολυμπιακό ήρθε, Δεκέμβριο αν θυμάμαι καλά, πρόταση από τον Απόλλωνα. Πριν μερικούς μήνες μίλησα με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και μου είπε ότι με ήξερε γιατί με είχαν παρακολουθήσει. Είχε έρθει να με παρακολουθήσει ο Μπόνεφ. Ο Βαρδινογιάννης μου είπε μάλιστα ότι είπε στον Αλαμάνο ότι είμαι καλός. Έτσι πήγα στον Απόλλωνα».

Μάλιστα, ο Αλεξανδρουπολίτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υπέγραψε ένα συμβόλαιο πέντε ετών με το ποσό να είναι κενό, όπως επιβεβαίωσε στον Παύλο Τσίμα στην εκπομπή που μεταδόθηκε από το pod.gr. Εβαλε μια υπογραφή σε κάτι που έλεγε ότι θα ανήκει για πέντε χρόνια σε μια ομάδα και δεν ενδιαφέρθηκε για τα λεφτά που θα του έδιναν. Κάπως έτσι έφυγε από την Αλεξανδρούπολη και άνοιξε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην συγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.