Super League: Οι επίσημες προτάσεις της Δόξας Δράμας για αναδιάρθρωση και συνέχιση πρωταθλήματος

Με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας Ηλίας Χατζηελευθερίου εξέφρασε την επίσημη θέση της ΠΑΕ αναφορικά με το μέλλον της Super League 2, σε σχέση και με όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (23/4).

Αναλυτικά η δήλωση του Ηλία Χατζηελευθερίου:

«Σε αυτή τη φάση λογικό είναι το ποδόσφαιρο να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Προέχει ασφαλώς η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ας μείνουμε στην καραντίνα για όσο χρειαστεί, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού. Σε περίπτωση όμως που η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι, επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι, δώσουν το ΟΚ για την επανέναρξη και την επιστροφή στη δράση, έχουμε δικές μας συγκεκριμένες προτάσεις προς συζήτηση. Για να είμαστε έτοιμοι και να μη χάνεται χρόνος. Ακούσαμε προσεκτικά τους υπόλοιπους εκπροσώπους των ομάδων. Όλοι συμφωνούμε για το κοινό οικονομικό πρόβλημα. Αλλά πρέπει να δώσουμε και λύσεις, να κάνουμε προτάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, κάποιες κατευθυντήριες γραμμές. Να μη μένουμε αδρανείς, παθητικοί και με σταυρωμένα χέρια, απλώς με αοριστολογίες και χωρίς συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ “καίγονται” για αναδιάρθρωση και να μη συνεχιστεί η δράση, για να ανεβούν αυτόματα στην ίδια κατηγορία με εμάς, μέσω της δημιουργίας δυο ομίλων. Να είμαστε σε ίδια αφετηρία και κατηγορία με τις ομάδες που συζητάμε τώρα. Δεν λέμε το αντίθετο. Όμως είχαμε υπολογισμένα χρήματα ως τον Ιούνιο. Τώρα ως ομάδα φτάσαμε ως τις 15 Μαρτίου, μετά ήρθε η αναστολή λειτουργίας των ΠΑΕ. Μετά τι θα γίνει; Θα κλείσει πρόωρα το μαγαζί και δεν θα πάρουμε τίποτα; Λέμε στους παίκτες ότι ρίχνουμε την αυλαία και τραβάμε μια γραμμή σε όλα;

Και οι πρωτοπόροι της κατηγορίας μας προσβλέπουν σε αναδιάρθρωση, για ενδεχόμενη αύξηση ομάδων στη Super League 1, ώστε ενδεχομένως να ανέβουν περισσότεροι και χωρίς αγώνες. Αν όμως δε συνεχίσουμε, κλείνουν οι κάνουλες και στα τηλεοπτικά και σε χορηγίες, που ήδη σε εμάς σταμάτησαν οι χορηγοί από τον Μάρτιο. Αν συνεχίσουμε, μόνη οικονομική απώλεια και διαφυγόντα κέρδη είναι από τα εισιτήρια, καθώς θα γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Αν σταματήσουμε τώρα, άμεσα, προφανώς και δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα συζήτησης στο εξής».

Για να συνεχίσει ο Ηλίας Χατζηελευθερίου: «Πιο ειδικά, αν επαναλαμβάνουμε το εγκρίνουν οι αρμόδιοι με νέες αποφάσεις, ως Δόξα προτείνουμε οι ομάδες να γυρίσουν στις προπονήσεις το πολύ ως τις 18 Μαϊου. Από 31 Μαϊου ως 28 Ιουνίου, σε ένα μήνα και λιγότερο, μπορεί κάλλιστα να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και διχογνωμίες. Οι δυο αγώνες της κανονικής διάρκειας και ένας γύρος των μπαράζ, αντί για δυο, σε πλέι οφ και πλέι άουτ. Όλοι αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα, για να μοιράζεται η απόσταση, παρότι θα δίναμε δυο ματς στη Δράμα για την κανονική διάρκεια.

Σύνολο εφτά παιχνίδια, δυο συν πέντε. Κυριακή-Τετάρτη, δυο την εβδομάδα και έτσι εντός Ιουνίου θα έρθει η λήξη, χωρίς να προκύψει ζήτημα για τα επαγγελματικά συμβόλαια παικτών που εκπνέουν στα τέλη Ιουνίου. Δεν θα χρειαστούν άλλες πρόσθετες ενέργειες για ενδεχόμενη παράτασή τους. Οι παίκτες ξεκουράστηκαν δυο μήνες. Αν είναι ασφαλείς με επιστημονική εισήγηση, δεν θα πάθουν τίποτα με εφτά αγώνες σε ένα μήνα και δεν θα χάσουν και τα χρήματά τους. Μια εβδομάδα θα είναι η κανονική διάρκεια και άλλες δυόμιση-τρεις εβδομάδες τα μπαράζ για την τελική φάση. Αυτή είναι η δική μας πρόταση».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Δόξας σημείωσε πρόσθεσε: «Συστάθηκε μια επταμελής επιτροπή, υπό τον πρόεδρο της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκο και με εκπροσώπους των ομάδων, Απόλλωνα Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, Χανίων, Λεβαδειακού, Τρικάλων και Ιάλυσου. Οι συγκεκριμένοι εφτά εξουσιοδοτήθηκαν να χειρίζονται τα θέματα για τις δυο κατηγορίες. Μας εκπροσωπούν εκείνοι και τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, ενώ θα έχουν επαφές για την επόμενη μέρα με ΕΠΟ, ΠΣΑΠ και τον κ. Αυγενάκη».