Γ’ Εθνική: Τρία κρίσιμα 24ωρα για τη συνέχιση ή μη των υπόλοιπων τριών αγωνιστικών του πρωταθλήματος

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πρόθεση της ΕΠΟ για την ολοκλήρωση τουλάχιστον της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι στο χέρι της.

Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού και στην συνέχεια θα αποφασίσουν για το αν και πώς θα ολοκληρωθεί το εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Με αυτό ως δεδομένο, κομβικής σημασίας θεωρούνται από τους επιτελείς της ΕΠΟ οι κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με την άρση των μέτρων, και πιο συγκεκριμένα της άρσης της απαγόρευσης προπονήσεων που τελεί σε ισχύ από τα τέλη Μαρτίου.

Βεβαίως, στη συζήτηση για μια πιθανή επανέναρξη του Πρωταθλήματος τίθενται και πολλά άλλα ζητήματα που άπτονται τόσο της δημόσιας υγείας, αλλά και του οικονομικού παράγοντα. Σε κάθε περίπτωση, από την Δεύτερα ξεκινά ένα κρίσιμο τριήμερο που θα κρίνει αν θα διεξαχθούν οι εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, γιατί τόσες απέμειναν στον Α’ Ομιλο.

Τα πάντα θα πέσουν επί τάπητος, αρχικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοργανώσεων που προγραμματίστηκε να διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (28/4), ένα 24ωρο μετά τις προγραμματισμένες κυβερνητικές αποφάσεις για την άρση των μέτρων, που θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οργανωσεων της ΕΠΟ θα συνταχθεί ένα κείμενο προτάσεων. Αυτό θα τεθεί υπ’ όψιν της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη (29/4) και είναι αυτή, η οποία έχει την αρμοδιότητα να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σε περίπτωση επανέναρξης του Πρωταθλήματος, ερωτηματικό είναι η διεξαγωγή των πλέι οφ ανόδου, καθώς, όπως έχει ήδη καταγραφεί, η τάση είναι για απευθείας άνοδο και των οκτώ πρωταθλητών στη Football League.

Αυτή η δυνατότητα θα δίνεται πάντως, με βάση την κυβερνητική τροπολογία που ήδη ψηφίστηκε. Άρα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο μόνο το πρωτάθλημα στους οκτώ ομίλους και να μην γίνουν ποτε μπαράζ.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ, την Εκτελεστική Επιτροπή. Συνεπώς, πάμε για ένα τριήμερο φωτιά από την Δευτέρα (ανακοινώσεις Μητσοτάκη), Τρίτη (συνεδρίαση Επιτροπής Διοργανώσεων) και Τετάρτη (Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ). Σε αυτό το τριήμερο θα κριθούν πολλά για το αν και πότε θα γίνουν οι εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές…