Τηλεδιάσκεψη περιφέρειας ΑΜ-Θ & επτά φορέων για τη στήριξη της οικονομίας της Θράκης

Η επανεκκίνηση και στήριξη της οικονομίας στο νομό Έβρου, μετά τη σταδιακή άρση των ισχυόντων μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν το θέμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΑΜ-Θ), Χρήστου Μέτιου, και τη συμμετοχή συλλογικών φορέων του νομού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος συγκάλεσε και συντόνισε την τηλεδιάσκεψη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που προκάλεσε στην τοπική οικονομία η επιβολή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ενώ προχώρησαν και στην κατάθεση ιδιαίτερα ενδιαφερουσών προτάσεων, τις οποίες δεσμεύτηκε να προωθήσει άμεσα σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την απαραίτητη στήριξη και ενίσχυση της οικονομίας του νομού.

«Υποβλήθηκαν αιτήματα τα οποία, στο μεγαλύτερο σκέλος τους, αφορούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο. Ωστόσο σε επίπεδο νομού, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καλλιεργηθεί στους πολίτες, η τοπική καταναλωτική συνείδηση, να στηριχθούν δηλαδή οι ντόπιοι παραγωγοί και τα τοπικά προϊόντα. Παράλληλα το καλοκαίρι να γίνει και μία προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού ρεύματος εντός του νομού. Να στηρίξουμε εμείς οι ίδιοι τις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού στο ηπειρωτικό και στο νησιωτικό σκέλος, με έμφαση στη Σαμοθράκη. Αυτό το καλοκαίρι, το σύνθημα είναι “Γνωρίζουμε τον τόπο μας. Μένουμε και στηρίζουμε Έβρο”», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «τονίστηκε, ειδικά από τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων του Βόρειου Έβρου, ότι λόγω της πρόσφατης κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και του κορονοϊού, τονώθηκε η τοπική οικονομία, γιατί δεν είχαμε οικονομικές διαρροές προς τις γειτονικές χώρες, Τουρκία και Βουλγαρία».

Σημειώνεται πως στην τηλεδιάσκεψη από πλευράς συλλογικών φορέων, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, Κώστας Κεβρεκίδης, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, Βίβιαν Κουρμπανιάν και Φιλιώ Μυλωνά αντίστοιχα, οι πρόεδροι των Ενώσεων Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Διδυμοτείχου, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Σουφλίου, Γιώργος Τσιακίρης, Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας και Ορεστιάδας Χρήστος Τσιομπανίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, Στάθης Ασπιώτης και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θράκης, Άκης Παρασκευόπουλος.

Πηγή: https://www.e-evros.gr