Τέλος οι διεθνείς υποχρεώσεις για Κεπεσίδου και Αραμπατζή με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ

Την ακύρωση της διοργάνωσης του Τσάλεντζ Καπ και των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020 αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EHF).

Αφενός και πρόκειται για ένα γεγονός που επηρεάζει και το ελληνικό χάντμπολ, καθώς στο Τσάλεντζ Καπ μετείχε η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας σε συλλογικό επίπεδο, ΑΕΚ, όπου και αγωνίζεται και ο Εβρίτης διεθνής εξτρέμ Βαγγέλης Αραμπατζής, που μάλιστα είχε φτάσει και στα προημιτελικά της διοργάνωσης και θα αντιμετώπιζε την Ποτάισα Τούρντα. Επηρεάζονται επίσης και η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας, όπου αγωνίζεται η διεθνής τερματοφύλακας από την Αλεξανδρούπολη, Μάγδα Κεπεσίδου, αλλά και το Beach Handball.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας:

MEN’S EHF Cup

Το τουρνουά ακυρώνεται, δεν θα ολοκληρωθεί.

Women’s EHF EURO 2020

Οι εναπομείναντες τέσσερις γύροι ακυρώνονται. Η EHF, βασιζόμενοι στην κατάταξη των ομάδων στο τουρνουά Women’s EHF EURO 2018, ανακοίνωσε πως στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος οι εξής Εθνικές: Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Σερβία, Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία, Τσεχία, Κροατία, ενώ οι Νορβηγία, Δανία προκρίνονται ως διοργανώτριες χώρες.
Η κλήρωση για το Women’s EHF EURO 2020 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου, στη Βιέννη.

Beach Handball

Οι τελικοί του ebt 2020, που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2020, στη Λάρνακα, ακυρώθηκαν. Τα προκριματικά του EURO 2021, που ήταν προγραμματισμένα για τον Ιούλιο του 2020, στη Γεωργία και στην Ελλάδα, ακυρώθηκαν επίσης.
Τα Men’s 16 and Women’s 16 Beach Handball EURO, που ήταν προγραμματισμένα για τον Ιούλιο του 2020, στη Σίλβι Μαρίνα (Ιταλία), αναβλήθηκαν. Οι νέες ημερομηνίες, που προτείνονται, είναι 24-27 Σεπτεμβρίου 2020, στην Ιταλία. Τελική απόφαση θα παρθεί τον Ιούνιο.