Χάνεται όλη η χρονιά για Μπανιώτη και Παπαχρήστου – Ματαιώθηκε (και) το Ευρωπαϊκό στο Παρίσι

Οι Ευρωπαίοι αθλητές έχασαν και την τελευταία ευκαιρία που είχαν να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διοργάνωση στίβου μέσα στο 2020, μετά τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο για την επόμενη χρονιά.

Κι αυτό αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Παρίσι 25-30 Αυγούστου. Ετσι ολοκληρωνεται ουσιαστικά πρόωρα και χωρίς στόχους η σεζόν για αθλητές όπως οι δικοί μας Κώστας Μπανιώτης και Βούλα Παπαχρήστου.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου όσο και την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας  δεν έδωσε την έγκριση λόγω της γνωστής πανδημίας της Covid-19.

Η συνάντηση που είχε την Πέμπτη η οργανωτική επιτροπή με την τεχνική επιτροπή, το υπουργείο Υγείας και την γαλλική ομοσπονδία οδήγησε στην οριστική απόφαση, η οποία αποσκοπεί στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για όλο τον πλανήτη περίοδο. 

Η οργανωτική επιτροπή είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των αγώνων, ωστόσο οι μελέτες που έγιναν το τελευταίο διάστημα δεν άφηναν περιθώρια. 

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παρίσι 2020. Ελπίζαμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προσφέρουμε στους Ευρωπαίους αθλητές ένας σημαντικό γεγονός στο τέλος του καλοκαιριού. Δυστυχώς σήμερα ενημερωθήκαμε από την Οργανωτική Επιτροπή και τη γαλλική ομοσπονδία, πως μετά τις επαφές που είχαν με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν στην διεξαγωγή των αγώνων. Παρότι λυπούμαστε γι΄αυτή την εξέλιξη, πρέπει να τονίσουμε πως η υγεία και η ασφάλεια αθλητών, αθλητριών, φιλάθλων και εργαζομένων είναι αυτή που προέχει. Θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι καλύτερο για τα μέλη της οικογένειας του κλασικού αθλητισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος εκτελεί χρέη προσωρινού προέδρου στην ΕΑ. 

Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη στις 7-8 Μαΐου με θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τους αγώνες που έχουν αναβληθεί.