Αποθέωση Λεύκιππου και Σαββίδη από τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Κεραμέα

Ο Νίκος Κεραμέας, πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός με σπουδαία θητεία και σε συλλογικό επίπεδο, αφού έχει περάσει από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Άρης ενώ απο το 2018 εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στην ιστορική ΧΑΝΘ, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον οργανισμό του Λεύκιππου Ξάνθης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σελίδα της ομάδας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η ομάδα του Λεύκιππου «είναι ακόμα σημαντικότερο να ακούς κολακευτικά λόγια από ανθρώπους οι οποίοι δεν ανήκουν στην ομάδα σου και ειδικά όταν έχουν το βάρος της αξίας ενός ανθρώπου με την γνώση και την εμπειρία του Νίκου Κεραμέα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Κεραμέας έκανε έκκληση στους γονείς να στηρίξουν όλη την προσπάθεια του Λεύκιππου ιδιαίτερα στα τμήματα υποδομής, ενώ υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της ομάδας Ματθαίος Σαββίδης «είναι ένας άνθρωπος με μεγάλα όνειρα».

Συγκεκριμένα είπε:

«Η γνώση που έχω για την πορεία του Λεύκιππου έχει να κάνει με δύο πράγματα. Το πρώτο είναι βάσει αυτών που διαβάζω και των πληροφοριών που έχω για την πορεία του και το δεύτερο είναι γιατί έτυχε να γνωρίσω τον άνθρωπο (σ.σ. Ματθαίο Σαββίδη) που ηγείται του Λεύκιππου αυτή την στιγμή. Κάποιες διαπιστώσεις που έχω κάνει, είναι πρώτον ότι υπάρχει ένα απίστευτο μεράκι γι’ αυτήν την ομάδα προκειμένου αυτή να προκόψει. Και δεύτερον, ότι αυτή η κατεύθυνση της προόδου έχει σαν έρεισμα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν είναι αυτά της… μόδας. Εννοώ πως φιλόδοξοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν μια επιτυχία μπορούν να «πετάξουν» χρήμα στην αγορά, να πάρουν παίκτες οι οποίοι είναι σε περασμένη ηλικία αλλά είναι ετοιμοπόλεμοι για να παίξουν, να μην ενδιαφέρονται για τις μικρές ηλικίες και ως εκ τούτου να δημιουργήσουν μια ομάδα «πυροτέχνημα», η οποία να κάνει μια καλή πορεία και να τελειώνει εκεί».

Ακόμα ο Νίκος Κεραμέας έκανε κάποιες δηλώσεις για τα τμήματα των μικρότερων ηλικιών λέγοντας:

«Ο Λεύκιππος από αυτά που βλέπω και παρατηρώ, είναι μια ομάδα η οποία πάει κόντρα στο ρεύμα γιατί προσέχει πάρα πολύ τις μικρές ηλικίες. Αυτό είναι πολυδιάστατα καλό. Γιατί δείχνει πως όταν δουλεύεις σε βάθος, πρέπει να έχεις υπομονή και να περιμένεις τα αποτελέσματα που θα αργήσουν να έρθουν. Στον Λεύκιππο ήρθαν και αποτελέσματα! Εγώ περιμένω να δω, έχοντας γνώση της σοβαρής επιθυμίας του Προέδρου και των συνεργατών του να προτάξουν την προσοχή σε μικρές ηλικίες, το πώς θα καταφέρουν να μπολιάσουν στη μεγάλη ομάδα αυτά τα μικρά παιδιά που θα «βγουν» κάποια στιγμή από τις Ακαδημίες και τα μικρά αγωνιστικά τμήματα»

Αναφέρθηκε ακόμα στον νεαρό Μακαρατζή συνδέοντας την χρησιμοποίηση του στην αντρική ομάδα σε τόσο νεαρή ηλικία με παρόμοιες αποφάσεις που είχε πάρει ο ίδιος στο παρελθόν με τους Κώστα Σλούκα, Σάββα Καμπερίδη, Χάρη Μαρκόπουλο και Νίκο Ζήση. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αυτή η κίνηση και η χρησιμοποίηση του Μακαρατζή σηματοδοτεί μια πρωτοβουλία που δείχνει τον δρόμο και για άλλους! Αυτό πρέπει να γίνει. Θα κάνω μια μικρή παρένθεση… Στον Μαντουλίδη είχα πάρει τον Νίκο Ζήση όταν ήταν μικρός, τον Χάρη Μαρκόπουλο, τον Σάββα Καμπερίδη, μετά βγήκε ο Σλούκας… Αυτά τα παιδιά είχαν πάντα έναν με δύο μεγάλους μαζί. Εγώ δεν είμαι προπονητής υπέρ του ρατσισμού του ηλικιακού. Εξαρτάται, βέβαια, και το ποιος είναι ο παίκτης ο μεγαλύτερος που θα έχεις. Όταν ήμουν στον Μαντουλίδη, είχα τον Γιάννη Γάκη που είχε παίξει παλιά στον Άρη και στο Σπόρτιγκ. Τον είχα 12 ετών όταν ήταν στον Νέστορα και τον ξαναπήρα στην ομάδα 40 χρονών. Μετά από 28 χρόνια… Τον πήρα αλλά του είπα «Γιάννη δεν σε φέρνω σαν σούπερ σταρ και να βάζεις 40 πόντους, σε φέρνω στον Μαντουλίδη για να βοηθήσεις τα υπόλοιπα παιδιά». Γιατί είναι άλλο να λες ότι ξέρετε υπήρχε κάποια στιγμή ο Γιάννης Γάκης ο οποίος κέρδιζε τα παιχνίδια και έπαιξε στις Εθνικές και άλλο να τον έχεις 40 ετών μέσα στο γήπεδο. Ακούγεται σαν παραμύθι αλλά στην τελευταία προπόνηση που κάναμε όταν ανεβήκαμε με τον Μαντουλίδη κατηγορία, από την Γ’ στη Β’ Εθνική, ο Δημήτρης Νικολαΐδης έβαλε τους παίκτες να κάνουν τέταρτα και του λέει «Γιάννη εσύ να μην κάνεις, να κάνουν μόνο οι μικροί». Εκείνος απάντησε «γιατί να μην κάνω;». Ο Γιάννης Γάκης, λοιπόν, στα 40 του χρόνια έκανε τέταρτα και ξεπέρασε στα τέταρτα τον Κατσίβελη ο οποίος στην επόμενη χρονιά πήγε στον Ολυμπιακό! Θέλω να πω ότι υπάρχουν μεγάλοι και μεγάλοι… Δεν είμαι ρατσιστής κατά των μεγάλων ηλικιακά παικτών».

Ο Νίκος Κεραμέας έκλεισε με ένα μήνυμα στήριξης στον Λεύκιππο λέγοντας τα εξής: «Όσον αφορά τον Λεύκιππο, μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον Ματθαίο Σαββίδη, νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε δίπλα. Και εγώ απλά λέω ο κόσμος να το καταλάβει, στο ότι δεν πρέπει να έχει ρηχή σκέψη. Να μη λέει «κερδίσαμε, άρα όλα καλά» ή «χάσαμε, άρα πρέπει να φταίει κάποιος” και να καταδικάσουμε κάποιον για μια στενοχώρια. Και η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι. Μαζεύονται τόσα παιδιά μέσα στο γήπεδο και έχουμε την ευθύνη απέναντι σε νέα παιδιά, να μη βαραίνουμε τις πλάτες τους με ευθύνες που δεν μπορούν να σηκώσουν. Να είμαστε δίπλα τους. Υπάρχει και το δεν πειράζει, υπάρχει το θα ξαναπροσπαθήσουμε, υπάρχει το όλοι μαζί… Να κρατήσουμε ζωντανά αυτά τα πράγματα, την κουλτούρα μας… Ο Λεύκιππος κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Στηρίξτε τον όλοι!»