Αλισβερίσι ναρκωτικών με «άρωμα» από ληστείες στην Κομοτηνή

Το οπλοστάσιο και οι κουκούλες που βρέθηκαν στα σπίτια δυο Ελλήνων όταν συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών να κάνουν αλισβερίσι το μεσημέρι της Τρίτης στην Κομοτηνή, βάζει στις έρευνες για τις παράνομες δραστηριότητές τους και την Ασφάλεια.

Οι άνδρες της Δίωξης εντόπισαν τους δύο δράστες μέσα σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ο ένας πέταξε στο οδόστρωμα δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 9,2 γραμμαρίων, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους. Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, οι αστυνομικοί ξετρύπωσαν άλλες τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 69,8 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Ωστόσο, κατέσχεσαν ακόμη μια κουκούλα full face, ένα πιστόλι κρότου– λάμψης, ένα αεροβόλο πιστόλι, 19 φυσίγγια των 9 mm, δυο μαχαίρια και ένα κλομπ, που στρέφουν πλέον τις έρευνες και στο ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε ληστείες. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης και προς το παρόν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Σύλληψη για ναρκωτικά και στο Ηράκλειο

Αλλά και στο Ηράκλειο, συνελήφθη από αστυνομικούς του Β΄ τμήματος και της Ο.Π.Κ.Ε. ένας Έλληνας, μετά από έρευνα στην κατοικία και το Ι.Χ αυτοκίνητό του, όπου βρέθηκαν συνολικά 233 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Μαζί με αυτά, κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, φυσίγγια και ένα πτυσσόμενο κλομπ κι έτσι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου του άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Πηγή: https://www.protothema.gr