Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Κερδίστε το «Football Talk» του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Η 23η Απριλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Η ημερομηνία επελέγη για πρώτη φορά το μακρινό 1925 από βιβλιοπώλες της Καταλονίας επειδή συνέπιπτε με την ημερομηνία θανάτου του Θερβάντες. Το 1995 η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου επειδή συμπίπτει με τον θάνατο και ενός άλλου κλασικού των διεθνών γραμμάτων: του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ο Σαίξπηρ και ο Θερβάντες πέθαναν στις 23 Απριλίου του 1616 και το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που καλεί τους νέους να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό και με δεδομένο ότι φέτος λόγω του κορονοϊού δεν πραγματοποιούνται εκθέσεις βιβλίων, ωστόσο το βιβλίο παραμένει πάντα ένας καλός φίλος αυτές τις ημέρες του εγκλεισμού στο σπίτι, το ThrakiSportS σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Τόπος δωρίζουν σε τρεις αναγνώστες της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας της Θράκης ΤΡΙΑ αντίτυπα του τελευταίου συγγραφικού έργου του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. Του Football Talk.

Αρκεί απλά να γράψετε από κάτω από την συγκεκριμένη ανάρτηση με σχόλιό σας, από ποιον ποδοσφαιρικό αστέρα θα θέλατε εσείς να έχετε την δυνατότητα να μιλήσετε για… μπάλα και άλλα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εν ζωή, δεν είναι απαραίτητο να είναι ο αγαπημένος σας παίκτης. Σημασία έχει να είναι αυτός που εσείς θα θέλατε να κάτσετε μαζί του για μια ώρα και να συζητήσετε μαζί του για ποδόσφαιρο, αλλά όχι μόνο για ποδόσφαιρο. Οπως δηλαδή έκανε ο Σωτηρακόπουλος.

«Βλέποντας ένα αστέρι να πέφτει, κάποτε, τη δεκαετία του ’70, ένα μικρό παιδί έκανε μια ευχή: να συναντήσει μια μέρα τον ποδοσφαιρικό ήρωά του, τον Γιόχαν Κρόιφ. Οι καλές Μοίρες που κρυφάκουγαν, φρόντισαν στις δεκαετίες που ακολούθησαν να του πραγματοποιήσουν όχι μονάχα αυτή την επιθυμία, αλλά πολύ περισσότερες, ώστε μεγαλώνοντας να βλέπει και να μιλάει με όλα τα σπουδαία ονόματα που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ροναλντίνιο έως τον Μέσι, τον Ρονάλντο και τον Φαν Ντάικ, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος συνάντησε σχεδόν όλους αυτούς που έγραψαν τη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. Στις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύουν οι συζητήσεις που είχε με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον Πεπ, τον Μουρίνιο, τον Κλοπ και τον Λουίς Μενότι, τον Φερνάντο Σάντος, τον Κένι Νταλγκλίς, τον Κέβιν Κίγκαν, τον σερ Στάνλεϊ Μάθιους, τον Πάολο Ρόσι και τον Κρίστο Στόιτσκοφ», γράφει ο ίδιος ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Μίλησε, τρεις φορές μάλιστα, με τον Τζορτζ Μπεστ, του άνοιξε την καρδιά του ο Ρόμπι Ρένζενμπρινκ και του εκμυστηρεύτηκαν ωραίες ιστορίες ο Ρομπέρτο Μπάτζιο και ο Ντένις Λόου… Ο μόνος που του έχει ξεφύγει; O Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ωστόσο δεν λείπει από το βιβλίο, που αποτελεί μια ωδή σε όλους αυτούς που μετέτρεψαν το ποδόσφαιρο στο καλύτερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή μας!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από τη επίσημη παρουσίαση του Football Talk στον Ιανό και φροντίστε να το κάνετε δικό σας, γράφοντας με σχόλιο κάτω από την ανάρτηση ποιος θα ήταν ο ποδοσφαιρικό αστέρας που θα θέλατε εσείς να συνομιλήσετε μαζί του. Ο διαγωνισμός του ThrakiSportS και των Εκδόσεων Τόπος τρέχει από την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου της 23ης Απριλίου και για μία εβδομάδα, μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου. Όσοι λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αυτόματα θα είναι υποψήφιοι για να κερδίσουν το τελευταίο συγγραφικό έργο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, το οποίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικός με ιδιόχειρη αφιέρωση του γνωστού σπορκάστερ…