Ο στρατηγός Φράγκος μιλάει για Έβρο αλλά και για ΠΑΟΚ-Ξάνθη ελπίζοντας «να τρέχει και ο Ολυμπιακός στο CAS»

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Φραγκούλης Φράγκος.

Ο καταγόμενος εκ Κομοτηνής, επίτιμος αρxηγός του ΓΕΣ, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Metropolis 95.5, τοποθετήθηκε σχετικά με τις υποθέσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και τις επιχειρηματικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ένα σχόλιο σχετικά με τη πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας, αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Η συνέντευξη του Φραγκούλη Φράγκου στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Για τις ανοιχτές υποθέσεις ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού: «Μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση, κάνεις δεν καταδικάζεται. Αυτό ισχύει και για τον ΠΑΟΚ που πολύ καλά κάνει και πάει στο CAS για να δικαστεί. Κι ας πανηγυρίζουν κάποιοι. Γιατί όταν σκάβεις τον λάκκο του άλλου, πέφτεις εσύ μέσα. Ελπίζω να λειτουργήσουν σωστά η Επιτροπή Δεοντολογίας και η Εφέσεων και να έχουν και αυτοί την ίδια τύχη με εμάς και να τρέχουν στο CAS. Δεν είναι μόνο αλλοίωση αποτελέσματος, είναι και διαφυγόντα κέρδη. Θα πρέπει να φροντίσουν αυτοί που έχουν τα ηνία από πλευράς πολιτείας και δικαιοσύνης να μπαίνουν στην ουσία των υποθέσεων. Να μην ανέχονται υποβολιμαίες προτάσεις και πιέσεις και να λειτουργούν σύμφωνα με τον όρκο τους. Εκείνο που μετρά είναι να είναι η δικαιοσύνη ανεξάρτητη και αμερόληπτη. Η υπόθεση του ΠΑΟΚ δεν εκδικάστηκε. Εύχομαι να δικαστεί με τον καλύτερο τρόπο η υπόθεση του Ολυμπιακού. Να χυθεί άπλετο φως και για όλους τους εμπλεκομένους που ακούστηκαν. Πρέπει να μπει μια τελεία και μια παύλα για μια νέα αρχή με την εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

Για τις κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη με το Πόρτο Καρράς, το προπονητικό και τη Νέα Τούμπα: «Είμαστε μπροστά σε προβλήματα λόγω του κορωνοιού. Για τον Σαββίδη αυτά είναι υπόθεση ρουτίνας. Εννοώ ότι δεν φείδεται κόπων και χρημάτων για να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Την 25η Μάρτιου του 2017 ήμασταν μαζί στη Νέα Υόρκη και στα εγκαίνια του συνδέσμου και έδωσε τον λόγο στους φίλους του ΠΑΟΚ ότι η Νέα Τούμπα θα βρίσκεται σε φάση κατασκευής το 2021. Κάτι που υλοποιεί αφού ήδη ο φάκελος πάει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ένα προς ένα τα εμπόδια ξεπερνιούνται.

Το πρότζεκτ του Πόρτο Καρράς μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι μία έκταση 17.500 στρεμμάτων και έχει τα πάντα από πλευράς αθλητικών εγκαταστάσεων. Πολλές ομάδες της Ρωσίας αλλά και όσων χωρών έχουν διακοπή τον χειμώνα, θα μπορούν να έρχονται στην πατρίδα μας. Έχει όραμα, σχεδιασμό και είναι μια πολύ καλή αγορά. Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ γιατί έτσι αλλάζει επίπεδο η ομάδα».

Για το θέμα του κορωνοϊού: «Έχω εμπιστοσύνη στους επιστήμονες. Πιστεύω στην Ελλάδα θα πάνε όλα καλά αλλά με τον ιό αλλά με προβληματίζει η επόμενη μέρα στην πατρίδα από οικονομικής άποψης. Η Ελλάδα θα στερηθεί έσοδα 17 δις ευρώ από τον τουρισμό, το 25% του ΑΕΠ, και όλα όσα θα αφήσουν άνεργους πολλούς ανθρώπους».

Για το μεταναστευτικό: «Το 2010 είχε κατασκευαστεί και ο φράχτης και η τάφρος στον Έβρο. Ανησυχώ για τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό. Έχω πάρει θέση και έχω πώς όσοι από αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους δικαιούνται άσυλο να το τύχουν. Όσοι όχι, να βρεθεί τρόπος να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους. Διότι η χώρα είναι πτωχευμένη από το 2010 και θα μπει σε μία ακόμη μεγάλη οικονομική περιπέτεια. Δεν αντέχει άλλες θυσίες, να φεύγουν στο εξωτερικό τα Ελληνόπουλα και αυτοί που έρχονται εδώ, με διάφορους τρόπους, να προσπορίζονται χρηματικά ποσά οι επιτήδειοι και να γίνεται αυτό το πάρτι με τα hot spot. Να σταματήσουν τον στρατό να κάνει την ορντινάντσα σε όλους αυτούς που έρχονται εδώ. Έχουμε άτομα από 135 χώρες. Όλες αυτές έχουν πόλεμο; Λόγω ιδιότητος, γνωρίζω τα γεωπολιτικά και σε ελάχιστες χώρες υπάρχει πόλεμος. Όλα τα άλλα είναι υποβολιμαία από την Άγκυρα που τους στέλνει στην Κωνσταντινουπολη και από εκεί στα σύνορα. Και επειδή θέλει να σπρώξει και ταλαιπωρημένους ανθρώπους με κορωνοϊό. Λέω στον Ερντογάν να σωφρονιστεί και να σεβαστεί τις ημέρες του Ραμαζανιού. Γιατί δεν σεβάστηκε τις μέρες του Πάσχα των Ελλήνων με συνεχείς παραβιάσεις και απειλές σε όλα τα επίπεδα. Αρκετά μας έχουν ταλαιπωρήσει οι γείτονες με γενοκτονίες και διώξεις, ένα τζιχάντ άνω των 1000 ετών. Και τώρα το μαθαίνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, οι οποίοι και αυτοί δεν μας συμπαρίστανται».