ΕΣΠΕΘΡ: Πρόθεση για συνέχιση και ολοκλήρωση όλων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων

Ένα ερώτημα που έχει προκύψει με την αναστολή των πρωταθλημάτων, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι το τι μέλει γενέσθαι με τα αναπτυξιακά αθλήματα σε αγόρια και κορίτσια.

Η πρόταση της ΕΟΠΕ είναι, όταν δοθεί η έγκριση από την Πολιτεία, τα πρωταθλήματα των εφήβων και νεανίδων να ολοκηρωθούν κανονικά με το φάιναλ φορ του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και παράλληλα τα πρωταθλήματα των παίδων, κορασίδων, παμπαίδων και παγκορασίδων να ολοκληρωθούν αγωνιστικά αρχικά σε τοπικό επίπεδο και έπειτα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο σκοπός αυτής της πρότασης από πλευράς ΕΟΠΕ οφείλεται στο ότι αρκετοί αθλητές – μαθητές υπολογίζουν στο μοίρασμα των μορίων που δίνουν οι τρεις πρώτες θέσεις στο φάιναλ φορ του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Στην ΕΣΠΕΘΡ το πρωτάθλημα των κορασίδων ήταν στην τελική του φάση και στα πλέι οφ που θα έκριναν τις ομάδες του φάιναλ φορ. Απο αυτό θα κρινόταν η πρωταθλήτρια και οι υπόλοιπες εκπρόσωποι για το Πανελλήνιο Κορασίδων.

Αντίστοιχα το πρωτάθλημα των παίδων διεκόπη τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη του, με την μάχη της κορυφής και του πρωταθλητή να μαίνεται ανάμεσα στον πρώτο ΑΟ Ορεστιάδας (19β) και τον δεύτερο Εθνικό Αλεξανδρούπολης (18β) αλλά και τον Άθλο Ορεστιάδας (14β) σε μικρή απόσταση.

Τέλος στις κατηγορίες παμπαίδων και παγκορασίδων οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι πριν την αναστολή τους ήταν περίπου στο μισό και είχαν αρκετό δρόμο μπροστά τους. Φυσικά μπορεί να υπάρχει θέληση για ολοκλήρωση τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα συμμετέχουν ακόμα πιο μικροί αθλητές, οι οποίοι έχουν θεωρηθεί “υψηλού” κινδύνου μετάδοσης του COVID19 ακόμα και χωρίς συμπτώματα, ενώ σε αυτά τα πρωταθλήματα δεν διακυβεβεύονται μόρια για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Απομένει να δούμε τις τελικές αποφάσεις από ΕΟΠΕ και ΕΠΕΣΘΡ για το μέλλον των αναπτυξιακών – αλλά η πρόθεση όπως προαναφέρθηκε είναι να συνεχιστούν και να ολοκληρβθούν κανονικά.