Πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ξάνθη και 10.000 ευρώ στον Άρη Πιαλόγλου λόγω… Γκαγκάτση

Ποινή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ για τον ΑΟΞ, άλλα και 10.000 ευρω προσωπικά στον πρόεδρο της ομάδας της Ξάνθης, Άρη Πιαλόγλου, επέβαλε η Επιτροπή Δεοντολογίας για την καθυστερημένη λήψη της απόφασης της έκπτωσης του Βασίλη Γκαγκάτση από την θέση του διευθυνοντος συμβούλου της Super League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ποινή επιβλήθηκε σε όλες τις ομάδες – μέλη του συνεταιρισμού της Super League που δεν αποφάσισαν νωρίτερα την έκπτωση του πρώην προέδρου της ΕΠΟ καθώς και στους νόμιμους εκπροσώπους τους στο ΔΣ του συνεταιρισμού, ενώ υπενθυμίζεται ότι την καταγγελία και στην σχετική προσφυγή έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός (που ωστόσο, όπως αναφέρεται σε προηγούμενο άρθρο, κινώντας αυτές τις διαδικασίες, επιτάχυνε εξελίξεις και σε άλλες υποθέσεις στις οποίες είναι κατηγορούμενη).

Αποτελεί μια υπόθεση που έχει τράβηξει για ένα αρκετά μέγαλο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του Ολυμπιακου, καθώς η ΠΑΕ του Πειραιά εδώ και έναν χρόνο ζητούσε να συγκληθεί ΔΣ, με κύριο ζήτημα την ημερήσια διάταξη της έκπτωσης του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Λίγκας, Βασίλη Γκαγκάτση, εντός τριών ημερών, μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό με πενταετή κάθειρξη (με αναστολή μέχρι την έφεση) για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας.

Εν τέλει τον Ιούνιο του 2019 (26/6 για την ακρίβεια) ο Γκαγκάτσης αποτέλεσε παρελθόν μετά από σχετικό Δ.Σ., αποφασίζοντας τότε την έκπτωση του έμπειρου παράγοντα εξαιτίας όμως της επικύρωσης της σχετικης διαπιστωτικής πράξης που έστειλε ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός στην ΕΠΟ, επικαλούμενος το κώλυμα που προκύπτει από την παραπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση σε δίκη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είχε αναλάβει την συγκεκριμένη θέση τον Νοέμβριο του 2016 και είχε τότε συμβόλαιο για επιπλέον 1,5 χρόνο, γι’ αυτό και υπήρξε συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει ή όχι του δοθεί αποζημίωση. Η Επιτροπή Δεοντολογίας, για την μακρόσυρτη, αυτή, υπόθεση επέβαλλε στον Γκαγκάτση την ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ακόμα, για όλες τις ομάδες – μέλη του ΔΣ για ένα χρόνο και σε ομάδες και πρόσωπα (μεταξύ των οποίων και σε Ξάνθη και Πιαλόγλου) χρηματικά πρόστιμα, για την διατήρηση της πρόσληψής του στην Super League. Αναλυτικά α απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει ως εξής:

«ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικώς ελεγκτέους τους: Βασίλειο Γκαγκάτση, Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:

α) στον Βασίλειο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετιζόμενη με το ποδόσφαιρο για ένα έτος,

β) στους Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ εις έκαστο και

γ) στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 ευρώ εις έκαστη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος των καθών τα έξοδα της διαδικασίας, το ύψος των οποίων ορίζει στο συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε σε μυστική διάσκεψη στην Αθήνα (Γουδί), στις 27.2.2020 και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στον ίδιο τόπο στις 22.4.2020.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών, που εκκινεί από την επομένη της κοινοποίησης του διατακτικού αυτής της απόφασης (10/20) Α. Επ. Εφέσεων)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΟΥΪΖΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΑΡΑ ΚΟΝΤΟΥ

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ
ΝΙΚΗ ΡΕΒΥΘΗ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ».