Πήγε για μαλλί κατά του ΑΟΞ ο Ολυμπιακός και βγαίνει… υποβιβασμένος! Εισήγηση-βόμβα για ΟΣΦΠ και Μαρινάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Οι διαρροές των τελευταίων ημερών που ήθελαν την ΠΑΕ Ολυμπιακός να έχει προσφύγει πέραν της ΕΕΑ και στην Επιτροπή Δεοντολογίας καθώς και στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τη υπόθεση Ξάνθης-ΠΑΟΚ αλλά παλιότερα και για την υπόθεση Γκαγκάτση φαίνεται ότι του γυρίζουν μπούμερναγκ.

Και αυτό, καθώς με την κινητοποίηση των διαδικασιών και την ταχύτατη εξέταση της υπόθεσης Ξανθης-ΠΑΟΚ ενεργοποιήθηκαν και άλλοι μηχανισμοί και έτσι, μετά από μήνες καθυστέρησης, βγήκε η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας στην υπόθεση που βαρύνει τον Ολυμπιακό και αυτή σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο μπλογκ του «Δίκη» είναι καταπέλτης για Ολυμπιακό, Μαρινάκη και άλλα 11 φυσικά πρόσωπα καθώς υπάρχουν ενδείξεις ενοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού παραπέμπει 12 από τους 28 κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση της «Συμμορίας», μεταξύ των οποίων και τον Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς επίσης και δύο ομάδες: τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο,.

Έπειτα από μήνες καθυστέρησης της έρευνας, το μέλος της Επιτροπής έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και παραπέμπει την υπόθεση στο Δικαστικό Τμήμα που θα αποφασίσει αν θα επιβληθούν κυρώσεις. Έτσι, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη των «ερυθρόλευκων», παραπέμπονται ακόμη: ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γιώργος Αγγελόπουλος και οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης.

Οι τυχόν κυρώσεις θα αποφασιστούν σε μυστική διάσκεψη της Ολομέλειας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ υπό την προεδρία της Προέδρου Πρωτοδικών Γλυκερίας – Λουΐζας Ιωαννίδου.