Πέθανε ο Πολίτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ Παναγιώτης Λεμονίδης

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη του Πάσχα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ  Παναγιώτης Λεμονίδης.

Ήρθε στην Καβάλα από την Πόλη το 1969, στο πλαίσιο μεταγραφής στον ΑΟΚ που τότε ανέβηκε στην Α’ Εθνική.

Ο Παναγιώτης Λεμονίδης έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Κωνσταντινούπολης και ήταν αγαπητός από τους φιλάθλους των ομάδων των οποίων τη φανέλα φόρεσε.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα τέλειωσε στον ΑΟΚ το 1974. Στα πέντε χρόνια της αγωνιστικής του δράσης, μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού για τους θρακιώτες φιλάθλους, που τον έβλεπαν ως αντίπαλο στα γήπεδα.

Από το 1974 που εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο λειτούργησε κατάστημα πώλησης υποδημάτων, το οποίο τα τελευταία χρόνια «πέρασε» στον γιο του Βασίλη (πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας).

Η κηδεία του Παναγιώτη Λεμονίδη θα γίνει στις 10 το πρωί της Πέμπτης, σε στενό οικογενειακό κύκλο, στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΟΚ 1965:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 και σύσσωμη η ποδοσφαιρική της οικογένεια, εκφράζουν την βαθύτατη  θλίψη τους, για τον θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Παναγιώτη Λεμονίδη που έφυγε από τη ζωή. σε ηλικία 81 ετών.

Ο Παναγιώτης Λεμονίδης που ξεχώρισε για το ήθος του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία μας και στον φίλαθλο κόσμο, έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής και ήρθε στην Καβάλα το 1969 για να αγωνιστεί με την φανέλα του ΑΟΚ ο οποίος εκείνη την ποδοσφαιρική περίοδο ανέβηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία ενώ ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1974. Έκτοτε ο Παναγιώτης Λεμονιδης λειτούργησε κατάστημα πώλησης υποδημάτων στο κέντρο της Καβάλας, το οποίο τα τελευταία χρόνια «πέρασε» στον γιο του Βασίλη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Παράλληλα θα θέλαμε να εκφράσουμε και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον αγαπημένο μας Παναγιώτη Λεμονίδη».