Νέες δηλώσεις Αυγενάκη για το πόρισμα της ΕΕΑ για Ξάνθη και ΠΑΟΚ: «Εγινε πολιτική ζήτημα απειλώντας την κοινωνική συνοχή»

Για την περιβόητη υπόθεση της καταγγελίας πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης και το πόρισμα της ΕΕΑ αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε μια ακόμα από τις πολλές συνεντεύξεις που παραχωρεί το τελευταίο διάστημα.

Η τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε έγινε στην ιστοσελίδα «meallamatia.gr». Εκεί, στο σχετικό ερώτημα, έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Ένα ποδοσφαιρικό ζήτημα, η εξέταση και το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την καταγγελία του Ολυμπιακού περί «πολυϊδιοκτησίας», μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, ξέφυγε από τα αθλητικά όρια και πήρε συνολικότερα πολιτικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας κοινωνική αναστάτωση και δηλώσεις που απειλούσαν την κοινωνική συνοχή.

Ορθότατα, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ήταν ώρα να παρέμβει ο ίδιος προκειμένου, για να υπάρξει η αναγκαία καταλαγή, να διαμηνυθεί σε όλες τις πλευρές με τον πλέον αυστηρό τρόπο ότι στη χώρα μας δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Πώς ο αθλητισμός γενικά και το ποδόσφαιρο ειδικά, ακόμα κι αν είναι τομέας αντιπαλότητας διαφορετικών επιχειρηματικών συμφερόντων, αυτή η αντιπαλότητα οφείλουν άπαντες να αντιλαμβάνεται ότι περιορίζεται, ότι έχει όρια.

Συνεπώς, οι δραστηριότητές μου δεν μειώθηκαν, δεν με «τράβηξε» λίγο πίσω ο Πρωθυπουργός. Αντιθέτως, βγήκε εκείνος μπροστά σ’ αυτό το πολιτικό ζήτημα, πριν απειλήσει άλλα πολύ σπουδαιότερα θέματα της χώρας μας, άδραξε την ευκαιρία και διαβουλεύτηκε με τις διεθνείς Συνομοσπονδίες προκειμένου, μέσω αυτής της «κρίσης» να αξιοποιηθεί η προκύπτουσα ευκαιρία. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να μπουν επιτέλους κανόνες στη λειτουργία του ποδοσφαίρου μας, εκείνοι που θα προταθούν από την UEFA και τη FIFA, τους καθ’ ύλην αρμοδίους, μέσω του «Μνημονίου Συνεργασίας» που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός με τους επικεφαλής των διεθνών Συνομοσπονδιών.

Ούτε με τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη συμπορεύομαι ούτε με κάποιον άλλο παράγοντα ή ομάδα στη χώρα μας. Δεν εξαρτώμαι από κανέναν, δεν χρωστώ σε κανέναν, δεν κάνω διακρίσεις για κανέναν. Δεν είμαι Υφυπουργός ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Είμαι Υφυπουργός Αθλητισμού και με ενδιαφέρει μονάχα η ανάπτυξή του».