Α2 Γυναικών: Σινιάλο της ΕΟΠΕ για παραμονή τόσο της Νίκης όσο και του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης! Όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη

ΕΟΠΕ και ομάδες της Α2 Γυναικών κάθισαν στο “διαδικτυακό” τραπέζι των συνομιλιών για το μέλλον του πρωταθλήματος. Στην συζήτηση συμμετείχαν από πλευράς Φοίνικα, ο Χρήστος Κώτας και από πλευράς Νίκης, ο Σίμος Χρπαντίδης. Το ThrakiSportS έχει όλο το ρεπορτάζ για το τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη.

Η συζήτηση κυμάνθηκε στο επίπεδο ότι όποια απόφαση παρθεί θα πρέπει να είναι η ίδια για όλες τις κατηγορίες και παράλληλα έχει γίνει σε όλους αντιληπτό ότι η επανέναρξη της χρονιάς είναι πολύ δύσκολη εως ακατόρθωτη. Είναι σαφέστατο όμως ότι η πρόταση να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από πλευράς της ΕΟΠΕ αλλά και από αρκετές ομάδες, καθώς πολλοί σύλλογοι έχουν ρίξει αρκετά λεφτά για να πετύχουν τους στόχους τους. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΕ Γ. Καραμπέτσος δεν θέλει να συμβεί το παραπάνω γεγονός και από μια άλλη οπτική αφού πολλές ομάδες έχουν μαθηματικές ελπίδες και για την άνοδο αλλά και για την σωτηρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πρόταση της ΕΟΠΕ είναι να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα, συνεπώς Νίκη και Φοίνικας Αλεξανδρούπολης κατα πάσα πιθανότητα δεν θα υποβιβασθούν στο τοπικό παρα το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις στην βαθμολογία του Βορείου Ομίλου της Α2 Γυναικών. Φυσικά όλα αυτά θα εξαρτηθούν, όπως τονίστηκε από τις αποφάσεις που θα παρθούν στην Volley League Γυναικών και θα επηρεάσει όλα τα πρωταθλήματα από κάτω.

Η πρόταση Καραμπέτσου, με δεδομένο ότι την ίδια στιγμή επιθυμεί να υπάρξει και άνοδος από τα τοπικά πρωταθλήματα, είναι τη νέα σεζόν να γίνουν δύο Όμιλοι με 16 ομάδες ο καθένας, ένας σε Βορρά και ενας στον Νότο. Στην συνέχεια αυτές οι 16 ομάδες του κάθε ομίλου θα χωριστούν σε δύο υποομίλους των 8 ομάδων. Οι πρώτες 4 ομάδες θα παίξουν με τις άλλες 4 πρώτες ομάδες ένα μίνι πρωτάθλημα για το ποια θα στεφθεί πρωταθλήτρια και θα πάρει έτσι την άνοδο την επόμενη χρονιά. Όσον αφορά τους υποβιβασμούς οι 4 τελευταίες ομάδες του ενός υποομίλου με τις 4 άλλες τελευταίες ομάδες του δεύτερου υποομίλου του Βορρά θα αναμετρηθούν για την σωτηρία.

Παράλληλα η σκέψη είναι να γίνει και σταδιακή μείωση των ομάδων ώστε να πέσουν 2 την μια χρόνια και 2 την επόμενη για να ξαναγίνουν 12. Τέλος από πλευρά ΕΟΠΕ προτάθηκε για συζήτηση και το σχέδιο για διπλή μεταγραφική περίοδο μέσα στην σαιζόν, μια το καλοκαίρι όπως γίνεται κάθε χρόνο αλλά ίσως διαφορετική χρονική περίοδο και μια μεταγραφική περίοδο τον Δεκέμβρη ή τον Ιανουάριο.

Στην σύσκεψη Φοίνικας και Νίκη Αλεξανδρούπολης έκαναν τις δικές τους προτάσεις. Από πλευρά Φοίνικα, ο Χρήστος Κώτας ανέφερε ότι θα είναι δύσκολο να γίνουνε αγώνες υπό αυτές τις συνθήκες και ότι όλοι θέλουν το καλύτερο για το βόλεϊ. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήθελαν να τελειώσουν την προσπάθεια τους οι ομάδες αλλά θα είναι σύμφωνοι με ό,τι αποφασίσει η ΕΟΠΕ. Το σωστό σύμφωνα με τον Φοίνικα είναι να κερδίζονται όλα μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά και σίγουρα κάποιος θα αδικηθεί και κάποιοι θα ευνοηθούν. Αντίστοιχα και ο Σίμος Χαρπαντίδης από πλευράς Νίκης κινήθηκε σε αυτό το πλαίσιο αναφέροντας τις δυσκολίες που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι, όπως πληροφορηθήκαμε, αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του Προέδρου της ΕΟΠΕ προς την διοίκηση του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης για την επένδυση που έκανε με την μεταγραφή της Τουρκάλας παίκτριας, Νεφιζέ Μπαιραμόγλου.