Video: Ολόκληρος ο ιστορικός προ 15ετίας αγώνας της Ξάνθης με την Μίντλεσμπρο στο Ρίβερσαϊντ

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται τον Σεπτέμβριο από τις ιστορικές μονομαχίες της Ξάνθης με την αγγλική Μίντλεσμπρο για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η ομάδα της Θράκης εκπροσωπούσε στα ευρωπαϊκά σαλόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αποκλείστηκε εξαιτίας της ήττας της στο πρώτο παιχνίδι στο «Ρίβερσαϊντ» με 2-0, καθώς στον επαναληπτικό στα Πηγάδια οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Τότε οι Μαχράτζε και Λαμπριάκος είχαν χάσει κλασικές ευκαιρίες για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, αλλά δεν πέτυχαν το γκολ σε αντίθεση με τους Μπόατενγκ και Βίντουκα που εκμεταλλεύθηκαν δύο αδράνειες στην άμυνα της Ξάνθης στο 28′ και το 83′ αντίστοιχα.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ανέβηκε στο youtube από το κανάλι της Ξάνθης Xanthi FC History Channel ολόκληρος εκείνος ο ιστορικός αγώνας στο Ρίβερσαϊντ της Αγγλίας. Οι παλαιότεροι θυμηθείτε τον, οι νεώτεροι απολαύστε τον, τώρα που όλοι μένουμε σπίτι.

Το βίντεο αποτελεί ιστορικό κειμήλιο της σύγχρονης ιστορίας του αθλητισμού της Θράκης μας. Η Ξάνθη αγωνίζεται σε επίσημο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην Αγγλία απέναντι σε ομάδα της Premier League και την κοιτά στα μάτια…