Θλίψη για την απώλεια του θρυλικού Στέλιου Μπολιάκη! Ήταν ο βασικός «αντίπαλος» του Φώτη Κοσμά στη Θράκη

Ενα εκλεκτό μέλος της κοινωνίας της αλλά και μια θρυλική μορφή του θρακιώτικου αθλητισμού της μεταπολεμικής περιόδου αποχαιρετά το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Στέλιος Μπολιάκης, παλαίμαχος αθλητής του στίβου με δελτίο στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια ήταν το εντός της πόλης αντίπαλον δέος του Φώτη Κοσμά στο καλό του αγώνισμα, τα 400 μέτρα, έχοντας πολλές διακρίσεις.

Εμεινε κοντά στον στίβο και μετά την απόσυρσή του από τους αγωνιστικούς χώρους, έχοντας μάλιστα διατελέσει και βασικό στέλεχος της διοίκησης του Αθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, ενός συλλόγου που καλλιεργούσε αποκλειστικά τον κλασικό αθλητισμό και εμφανίστηκε στα δρώμενα της πόλης τη δεκαετία του ’70.

Επαγγελματίας που έγραψε ιστορία στην πρωτεύουσα του Έβρου στον χώρο της υποδηματοποιίας και της πώλησης παπουτσιών μαζί με τον επίσης αέιμνηστο αδερφό του Βαγγέλη, όπως σχολιάζει και ο Γιάννης Μαλκίδης, κηδεύεται στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής.

Δυστυχώς θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, λίγα μέλη της οικογένειάς του, στην οποία ο ίδιος πέρασε τα αθλητικά ιδεώδη με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η οικογενειακή παράδοση έστω και από άλλα αθλήματα (κυρίως αυτό της ιστιοπλοϊας).