Super League: Νέο σενάριο για διεξαγωγή όλων των πλέι άουτ της Ξάνθης στην Αθήνα

Κάθως βρισκόμαστε αρκετά κοντά σε μια πρώτη φάση σταδιακής άρσης μέτρων, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της κατάστασης της σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, μοιάζει όλο και πιο ορατό το ενδεχόμενο για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Σενάρια για διεξαγωγή των πλέι άουτ στην Αθήνα.

Τη στιγμή που μετράμε αντίστροφα για τη λήξη της καραντίνας, που επισήμως λήγει στις 27 Απριλίου, φαίνεται πως είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει και ανατροπή στο θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα σενάρια κι από εκεί που η οριστική διακοπή έδειχνε σχεδόν δεδομένη, πλέον – και με τα κρούσματα να έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθιστώντας την Ελλάδα σε χώρα πρότυπο – έχουν ανέβει κατακόρυφα οι πιθανότητες για να ξαναδούμε ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν. 

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως το προηγούμενο διάστημα οι ομάδες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι σχεδόν αδύνατη η ολοκλήρωση της Superleague, καθώς κάτι τέτοιο θα μείωνε και τη ζημιά σε οικονομικό επίπεδο. Διότι μπορεί να υπήρχε η «χασούρα» που θα προέκυπτε από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, ωστόσο με βάση τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που επρόκειτο να υποστούν «ψαλίδι», οι ομάδες δεν θα έβγαιναν και τόσο χαμένες. 

Εκεί λοιπόν που το σενάριο της συνέχισης του πρωταθλήματος έμοιαζε ουτοπικό, και οι μεγάλοι είχαν συμφωνήσει ουσιαστικά στη διακοπή βάζοντας κάποιους όρους, τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί με βάση την εικόνα της δημόσιας υγείας. Όλες οι ομάδες παρακολουθούν με προσοχή της εξελίξεις σε ιατρικό επίπεδο, αλλά και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Γι’ αυτό τον λόγο το πιθανότερο είναι πως το Δ.Σ. της Superleague που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (24/4), θα μετατεθεί για την προσεχή Δευτέρα (28/4), προκειμένου να έχουμε πιο απτά στοιχεία μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης την Κυριακή (27/4).

Άλλωστε θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πιθανότατα στις ανακοινώσεις θα υπάρξει αναφορά και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας και το πότε θα είναι δυνατόν αυτές να ανοίξουν. 

Το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι της Λίγκας συζητούσαν διάφορα σενάρια, με το πιθανότερο να είναι ότι θα πρέπει όλες οι ομάδες να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο κι ευρισκόμενες σε καραντίνα 30-40 ημερών, να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Το ένα από αυτά τα σενάρια που πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει πράξη, έχει να κάνει με την Αθήνα, όπου υπάρχει πληθώρα γηπέδων, αλλά θεωρείται απίθανο να εγκριθεί από ΠΑΟΚ και Άρη, όπως αντίστοιχα και η Θεσσαλονίκη. 

Σχετικά με την διεξαγωγή των πλέι άουτ, στα οποία μετέχει και ο ΑΟΞ, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μπορέσουν να διεξαχθούν σε γήπεδα της Αθήνας, από αυτά βεβαίως που έχουν τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουν αγώνες Superleague. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν ευνοεί γεωγραφικά την ομάδα της Ξάνθης συγκριτικά με τους αντίπαλους του, αλλά με βάση τις συνθήκες, δεν υπάρχει και 100% δίκαιη απόφαση για όλες τις ομάδες.

Όσον αφορά για την φιλοξενία των αγώνων των πλέι οφ, το σενάριο που έχει αυτή τη στιγμή σημαντικά πλεονεκτήματα είναι αυτό που αφορά το ποδοσφαιρικό τρίγωνο Βόλος-Λάρισα-Λαμία, τρεις πόλεις  που βρίσκονται στη μέση χιλιομετρικά μεταξύ των ομάδων του κέντρου και της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες θα εξαρτηθεί ξεκάθαρα από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.  Από τη μέρα που θα ανακοινωθεί το άνοιγμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα μπορούσε να τοποθετηθεί 3-4 εβδομάδες αργότερα ώστε να υπάρξει ικανό διάστημα προετοιμασίας.