Σκέφτεται να προτείνει στην ΕΠΟ συνέχιση των πρωταθλημάτων από τον Σεπτέμβριο ο Γαβριηλίδης

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης η επταμελής Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ για να αποφασίσει τι θα προτείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή αναφορικά με την συνέχιση ή οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, σε σχέση με τις διοργανώσεις που διοργανώνει η ΕΠΟ έχει αποφασιστεί η αναστολή του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, των Μεικτών δηλαδή, όπου ούτως ή άλλως οι τρεις ΕΠΣ της Θράκης είχαν αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Σε σχέση με τη Γ’ Εθνική, τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ και τα Γυναικεία Πρωταθλήματα θα κληθεί να εξετασει ολα τα δεδομενα η Επιτροπή Διοργανώσεων και τα επτά μέλη της θα ανταλλάξουν απόψεις με σκοπό να καταλήξουν σε μια συνολική πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ως γνωστόν, ένα από τα επτα μελη της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης. Μάλιστα, στην διαδικτυακή εκπομπή του Γιώργου Σκουταρίδη την περασμένη εβδομάδα, όπου εξέφρασε την αποψη ότι «είναι χλωμό» να ξαναξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα, αποκάλυψε και την πρόταση με την οποία θα προσέλθει στην συνεδρίαση αυτή.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Μάνος Γαβριηλίδης, σκέφτεται να προτείνει να εξεταστεί το ενδεχόμενο η χρονιά να μην χαθεί αλλά να συνεχιστεί με την έναρξη της νέας σεζόν, δηλαδή από τα τέλη Αυγούστου. Να δοθεί ένα διάστημα πχ δύο ή τριών μηνών για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, να ανακηρυχθούν έτσι κανονικά πρωταθλητές – και μετά από μια διακοπή μερικών εδβομάδων να ξεκινήσει πιο αργά από ό,τι συνήθως η επόμενη σεζόν και να είναι προσαρμοσμένη σε λιγότερες αγωνιστικές.

«Εγω αυτό το μοτίβο έχω στο μυαλό μου αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να υλοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Γαβριηλίδης. Κατά την γνώμη του, με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή δικαιοσύνη, αφού οι θέσεις προβιβασμού και υποβιβασμού θα κριθούν με αγωνιστικά κριτήρια και αφού θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, έστω και μερικούς μήνες πιο μετά, σε σχέση με το προγραμματισμένο.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό είναι μια σκέψη και μόνο, ενώ πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να είναι γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης αλλά και της ΟΥΕΦΑ, γιατι μπορεί να υπάρξουν προς διαφορετική κατεύθυνση οι κεντρικές οδηγίες. «Είναι μια σκέψη προσωπική, καθώς ότι και να γίνει θα υπάρξουν αντιδράσεις. Μπορεί να ας πουν να παίξουμε μπάλα το καλοκαίρι Κυριακή-Τετάρτη, αλλά υπάρχουν και ΕΠΣ που έχουν ακόμα 15 αγωνιστικές για να τελειώσουν, δηλαδή ακόμα και έτσι θέλουν γεμάτους δυο μήνες. Μπορει να μας πουν να παίξουμε Σεπτέμβρη. Μπορεί και να μας πουν να τελειώσουμεόπως είμαστε τώρα. Κανείς δεν ξέρει…»