Β’ Εθνική: Τρεις θρακιώτικες συμμετοχές στη νέα ψηφοφορία για τον καλύτερο παίχτη όλων των εποχών στην Κατηγορία!!!

Το αναγνωστικό κοινό του infobasket “μίλησε” στο poll για τον καλύτερο παίκτη που πέρασε ποτέ από την Α2 Ανδρών, αναδεικνύοντας πρώτο τον Ζαχαρία Γεωργιάδη του ΓΑΣ Κομοτηνή. Πλέον, σειρά πήρε η διεξαγωγη από την ίδια ιστοσελίδα νέας ψηφοφορίας για τον κορυφαίο στην ιστορία της Β’ Εθνικής.

To συγκεκριμένο δημοψήφισμα θα διαρκέσει από σήμερα, Κυριακή του Πάσχα (19/4) μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (22/4) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το αντίστοιχο για τη Γ’ Εθνική (23/4 έως και 26/4).

Είναι απαραίτητο να σημειωθεί, ότι όπως έγινε στο poll για την Α2, έτσι και σε αυτό τέθηκαν τέσσερα κριτήρια για την επιλογή των υποψήφιων παικτών, με απαρέγκλιτο στόχο την εκπλήρωση τριών εξ αυτών. Ο κάθε παίκτης πρέπει:

1) Να έχει σημειώσει πάνω από 3.000 πόντους συνολικά στη Β’ Εθνική*.
2) Να έχει πάνω από 13 πόντους κατά μέσο όρο.
3) Να έχει συμμετάσχει τουλάχιστον 6 χρονιές στη Β’ Εθνική.
4) Να έχει 3 ή περισσότερους ανόδους από τη Β’ Εθνική στην Α2.

* Στα σύνολα των πόντων που θα διαβάσετε σε κάθε παίκτη, υπολογίζονται μόνο οι αγώνες της κανονικής περιόδου και όχι των μπαράζ ανόδου ή κατάταξης.

Συνολικά βρέθηκαν 15 παίκτες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια για τον τίτλο του κορυφαίου που έπαιξε στη Β’ Εθνική από τη σεζόν 1986-87 έως σήμερα. Ανάμεσά τους και τρεις που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Ασημάκης που πέρασε από την Ασπίδα Ξάνθης, ο Αντώνης Γκοντόπουλος που πέρασε από τον ΓΑΣ Κομοτηνή και ο Θρακιώτης Γιάννης Μητσάκης, με καταγωγή από το Όλβιο Ξάνθης, ο οποίος έχει αγωνιστεί την περασμένη δεκαετία τόσο στην BF Ξάνθη όσο και πιο πριν στον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Δείτε αναλυτικά τις περιγραφές των παιχτών που έχουν σχέση με την Θράκη έτσι όπως τις έδωσε το ίδιο το infobasket και μπείτε στη συνέχεια στην ιστοσελίδα να δείτε και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας παίκτη:

Γιώργος Ασημάκης (1983, PF/C): Σέντερ με ύψος γύρω στα 1,95μ. έχουν περάσει μπόλικοι από τη Β’ Εθνική. Καριέρα σαν του Γιώργου Ασημάκη, πάντως, ελάχιστοι έκαναν. Ο 37χρονος, πια, Ασημάκης έπαιξε 10 χρόνια στη Β’ Εθνική και φόρεσε τη φανέλα τεσσάρων διαφορετικών ομάδων (Ίκαροι Σερρών, Αίας Ευόσμου, Πιερικός Αρχέλαος, Ασπίδα Ξάνθης), έχοντας απολογισμό 3671 πόντους σε 266 αγώνες (13,8 μ.ό.), καθώς και μία άνοδο στην Α2, με τους Ίκαρους Σερρών το 2009.

Αντώνης Γκοντόπουλος (1981, G): Η Β’ Εθνική ανέκαθεν ταίριαζε γάντι σε combo guards και ο Αντώνης Γκοντόπουλος υπήρξε ένας από τους καλύτερους του είδους. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία τη σεζόν 1997-98 με τη Νίκη Βόλου και στη συνέχεια έπαιξε ακόμα σε Κομοτηνή, ΜΕΝΤ, Δόξα Λευκάδας, Κόροιβο, Πιερικό Αρχέλαο και Κορωπί. Σε 11 σεζόν μετράει συνολικά 3960 πόντους (14,7 μ.ό.) και 2 ανόδους, το 2011 με τη Δόξα Λευκάδας και το 2012 με τον Κόροιβο.

Γιάννης Μητσάκης (1981, PG): Μία από τις πιο οικείες φιγούρες της Β’ Εθνικής εδώ και πολλά χρόνια. Ο Γιάννης Μητσάκης έχει σημειώσει επίσης αρκετούς πόντους (3607), ώστε να καταταγεί στο ιστορικό Top 10, ενώ μετράει και 3 ανόδους με Πιερικό Αρχέλαο (2010), Δόξα Λευκάδας (2011) και Αετό (2014). Ο 39χρονος γκαρντ βρίσκεται στη Β’ Εθνική από το 2005 και με εξαίρεση τις σεζόν 2008-09 και 2014-15 δεν έχει παίξει σε άλλη κατηγορία. Εξ ου και η 2η θέση που κατέχει σε αγώνες (347) και σε σεζόν (13).

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ