Πως επηρεάζει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης οι αποχωρήσεις των ομάδων της Γερμανίας από το πρωτάθλημα

Ισχυροί τριγμοί στο Πρωτάθλημα της Γερμανίας μετά και τις δύο νέες αποχωρήσεις υγειών ομάδων λόγω οικονομικών δυσκολιών που έχει δημιουργήσει ο COVID19 και στην Γερμανία. Κάνοντας την σύγκριση των μεγεθών των οικονομιών ανάμεσα στην χώρα μας και την Γερμανία αντιλαμβανόμαστε ότι το μέλλον είναι δύσκολο, ειδικότερα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που τα κόστη στην Volley League είναι μεγαλύτερα.

Στην Γερμανία το πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη αλλά αποτελεί ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και ανταγωνιστικό, με καλούς παίχτες και εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία και παροχές σε παίχτες και προπονητές. Πριν λίγες μέρες η πρώτη ομάδα που αποχώρησε ήταν η Ρότενμπουργκ, με παρουσία 20 συνεχών χρόνων στην Μπουντεσλίγκα πήρε την απόφαση να μην δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα καθώς οι χορηγοί της ομάδας ακύρωσαν τις συμφωνίες για την νέα χρόνια, αφού πρωταρχικός τους στόχος είναι να διοχετεύσουν τα χρήματα που έχουν για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους.

Σειρά λοιπόν πήραν η προτελευταία ‘Ελτμαν και η φετινή τέταρτη στην κατηγορία, Χίπο Τιρόλ, η οποία έχει και συμμετοχές στο Champions League και στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Κύπελλα με αξιόλογες πορείες. Η αποχώρηση της Έλτμαν ήταν βέβαια αναμενόμενη καθώς η ομάδα είχε αρκετά χρέη και εξαιτίας του COVID19 δέχθηκε την χαριστική βολή. Αντίθετα η Χίπο Τίρολ παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα με την Ρότενμπουργκ, όπου ελλείψει χορηγών δεν μπορεί να επιβιώσει οικονομικά η ομάδα.

Πως επηρεάζουν όλα αυτά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης; Άμεσα δεν τον επηρεάζουν. Έμμεσα όμως ναι, καθώς παρατηρούμε ότι η ισχυρή οικονομία της Γερμανίας δεν μπορεί να στηρίξει την ύφεση που έχει “χτυπήσει” την πόρτα του παγκόσμιο και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και συνεπώς τις ομάδες της, ενώ στην Ελλάδα, η οποία ακόμα δεν έχει συνέλθει από την οικονομική κρίση, θα βρεθούν ελάχιστοι να στηρίξουν χορηγικά τις ομάδες και ειδικότερα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης των πολλών παθών και της οριακής συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα και με τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα.