«Εντός Μαΐου η έναρξη προπονήσεων αλλά θα αργήσουμε να δούμε αγώνες με κόσμο» προαναγγέλει ο Αυγενάκης

Την αισιοδοξία του για επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων από τα μέσα Μαΐου εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης Πέμπτης (23/04) με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών σχετικά με το μέλλον των αθλητικών εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Καταρχήν θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης.

Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο. Η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές».

Τόνισε επίσης πως και η ΕΠΟ και οι αντίστοιχες Λίγκες κινούνται στην ίδια γραμμή με την Πολιτεία ως προς την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές των ομάδων θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις εντός Μαΐου, ώστε να ξεκινήσει μία -μίνι- προετοιμασία τριών εβδομάδων, πριν την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος.

Συγκεκρινμένα, ανέφερε: «Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα, να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους.

Οι προπονήσεις ποδοσφαίρου εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν εντός του Μαϊου. Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, δεν θα τα χαλάσουμε στο τέλος. Το σίγουρο είναι ότι διοργανώσεις με φιλάθλους θα αργήσουμε να δούμε».