Αναβάλλεται το συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με την παρουσία της Εθνικής του Euro2004! Οι νέες ημερομηνίες

Αναβάλλεται η διεξαγωγή του φετινού ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η φετινή διοργάνωσή του είχε προγραμματιστεί για το τριήμερο 15 με 17 Μαΐου αλλά θεωρείται απίθανο μέχρι τότε να έχουν αρθεί τα μέτρα από την κυβέρνηση για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτήν την στιγμή επίσημα τα μέτρα ισχύουν ως τις 27 Απριλίου ενώ όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, άρα και οι εγκαταστάσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, έχουν υποχρεωτικό λουκέτο ως τις 10 Μαΐου.

Ωστόσο θεωρείται απίθανο ακόμα και αν ανοίξουν, να επιτραπούν οι μαζικές συνάψεις ανθρώπων και ειδικά σε κλειστούς χώρους. Επιπλέον, είναι αμφίβολο μέχρι τότε αν θα έχουν ανοίξει ξανά τα ξενοδοχεία και αν θα διεξάγονται πτήσεις.

Οπως γίνεται αντιληπτό, τα πάντα σχετικά με την φετινή διοργάνωση πάγωσαν και όλες αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν την Οργανωτική Επιτροπή να αποφασίσει την αναβολή του συνεδρίου, το οποίο για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες δεν θα διεξαχθεί τον φετινό Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, όπως είχε αποκαλύψει το πρόσωπο, τιμώμενο πρόσωπο θα ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ (ο ερχομός του οποίου επίσης είναι αδύνατος στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία με δεδομένη την αναστολή πτήσεων από την Γερμανία) – ενώ θα έδινε το παρών σύσσωμη η Εθνική Ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Η καταρχήν σκέψη των ανθρώπων της Οργανωτικής Επιτροπής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής είναι να μεταφερθεί η διεξαγωγή του ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα το τριήμερο 12 με 14 Ιουνίου, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο φετινό συνέδριο από απόσταση, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.