7 νέες κλίνες εντατικής θεραπείας στο ΠΓΝΑ – 16 στο σύνολο!

Αυξήθηκαν μέσα σε 6 εβδομάδες οι διαθέσιμες κλίνες εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Όπως προκύπτει από δηλώσεις του Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝΑ Ιωάννη Πνευματικό, δημιουργήθηκαν άλλες 7 νέες κλίνες ΜΕΘ και  φτάνοντας έτσι συνολικά τις 16.

Συγκεκριμένα ο κ. Πνευματικός δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Thrakinet “Η πολιτεία έδρασε με σωστό , αποφασιστικό και έγκυρο τρόπο και η ωριμότητα όλων των πολιτών που αποδέχθηκαν τα μέτρα . Επανέρχομαι στην Πολιτεία η οποία με κεραυνοβόλος ενέργειες κυριολεκτικά σχεδόν διπλασίασε τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στη χώρα μας εκεί που υπήρχαν το Φεβρουάριο 560 κλίνες αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών μονάδων και του ιδιωτικού τομέα περίπου 1.000 κλίνες εντατικής στη χώρα .

Για να μιλήσω για το νοσοκομείο μας είχαμε 9 κλίνες εντατικής το Φεβρουάριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και με ταχύτατες διαδικασίες άνοιξαν και εξοπλίστηκαν άλλες 7. Αυτή τη στιγμή η Αλεξανδρούπολη διαθέτει 16 εξοπλισμένες κλίνες εντατικής.

Στα 16 χρόνια που διευθύνω αυτό το τμήμα ποτέ δεν φτάσαμε τις 16. Στις καλύτερες στιγμές το 2008 είχαμε φτάσει να έχουμε 12 κλίνες .
Θα έχουμε μία επιπλέον ασφάλεια έτσι για το νοσοκομείο μας και αυτή η κρίση δείχνει την τεράστια σημασία που έχει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας.”

Πηγή: https://www.e-evros.gr