Α2 Ανδρών: Κορυφαίος όλων των εποχών ο Ζαχαρίας Γεωργιάδης! Υπόθεση… ΕΚΑΣΑΜΑΘ και οι άλλες θέσεις του «βάθρου»

Ο Ζαχαρίας Γεωργιάδης, παίκτης που έγραψε μεγάλη ιστορία με τον ΓΑΣ Κομοτηνή την χρυσή δεκαετία συμμετοχής της ομάδας στην Α2 Ανδρών, αναδείχθηκε ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το Infobasket.

O παλιός σούτινγκ γκαρντ του ΓΑΣ Κομοτηνή συνολικά 305 ψήφους, στο poll που διεξήχθη από τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4) μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την στιγμή της Ανάστασης. Σημαντική ήταν η συμβολή στην διαμόρφωση του αποτελέσματος από τους αναγνώστες του ThrakiSportS, αφού τριψήφιος αριθμός τους μεταφέρθηκε από το ThrakiSportS στην σελίδα της ψηφοφορίας και λογικά συμμετείχε σε αυτήν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις πρώτες θέσεις του άτυπου «βάθρου» αποδείχθηκαν υπόθεση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ο Ζαχαρίας Γεωργιάδης κέρδισε τη μονομαχία με τον παλαίμαχος γκαρντ του ΚΑΟΔ Βασίλη Μουλλάκη για 67 ψήφους, αφού ο τελευταίος συγκέντρωσε 238. Άξιο αναφοράς είναι ότι και οι δύο μαζί είχαν το 66% των συνολικών ψήφων, αφήνοντας πολύ πίσω τον 3ο Δημήτρη Οικονομίδη, επίσης παλιο αθλητή του ΓΑΣ Κομοτηνή στα χρυσά χρονιά της Α2 και νυν προπονητή του Αίαντα Κομοτηνής, ο οποίος έλαβε 64 ψήφους.

Στην 4η θέση αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Καράμπουλας (με 48 ψήφους) 5ος ο Κώστας Τότσιος (με 41 ψήφους). Ο Ζαχαρίας Γεωργιάδης ήταν σταθερά ο πρώτος σκόρερ της Α2 στα 10 χρόνια που έπαιξε στην κατηγορία, από το 1986 έως το 1996. Ολοκλήρωσε τη διαδρομή του στην Α2 Ανδρών έχοντας μέσο όρο καριέρας 17,8 πόντους και 4.020 συνολικά, όλους με τη φανέλα του ΓΑΣ Κομοτηνή – τον οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να ανεβάσει στην Α1 Ανδρών.