Επέτειος: Πέντε χρόνια από το συγκινητικό αντίο του Γιώργου Παπάζογλου στην ενεργό δράση

Η 18η Απριλίου είναι ημέρα σημαδιακή σε πολλά επίπεδα για τον θρακιώτικο αθλητισμό. Ενα από αυτά είναι για το 2015, πεντε χρόνια πριν, μια μέρα σαν και αυτήν, Σάββατο και τότε, αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως παίκτης ο Γιώργος Παπάζογλου.

Η αναμέτρηση ήταν απέναντι στην Κηφισιά και ως αγώνς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Άλλωστε ήταν μια δύσκολη περίοδος για τον Εθνικό. Η τότε διοίκηση είχε ψάξει να βρει σωτήρες τύπου Απόστολος Τσιπίδης, είχε για πολλοστή φορά αθετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους παίκτες και τους είχε εξαναγκάσει σε αποχή από τις προπονήσεις.

Είχε εκδοθεί μια ιστορική ανακοίνωση από τους παίκτες για την κατάσταση που επικρατούσε αλλά αναλογιζόμενοι την ανάγκη να μην τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών η ομάδα αλλά κυρίως να μην τερματιστεί έτσι άδοξα η καριέρα του Παπάζογλου, κατέβηκαν να αγωνιστούν καλώντας τον κόσμο ωστόσο να έλθει δωρεάν στο γήπεδο. Η διοίκηση είχε διαφορετική άποψη και έκοβε εισιτήρια….

Και το αποτέλεσμα ήταν ελάχιστα άτομα να βρεούν στο γήπεδο για αυτό το αντίο, το standing ovation σε έναν από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες που ανέδειξε το εβρίτικο βόλεϊ. Μετά από 25 χρόνια πρωταθλητισμού ο δίμετρος κεντρικός που ξεκίνησε από τον ΑΟ Ορεστιάδας, την φανέλα του οποίου φόρεσε για πάνω από 15 χρόνια, πέρασε δυο φορές από το Ολυμπιακό, από την ΕΑΠ, τον Πανελλήνιο, τη Λαμία και τις τελευταίες τέσσερις σεζόν είχε βρει λιμάνι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αποφάσιζε να κρεμάσει τα παπούτσια του στα 42 του.

Ολοκλήρωνε μια καριέρα στην διάρκεια της οποίας δεν δέχθηκε ούτε κίτρινη κάρτα. Αμέσως σχεδόν έγινε βοηθός του Σάκη Μουστακίδη στον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αλλά δεν πρόλαβε να παίξει ως συμπαίκτης με τον γιο του Μάριο, ο οποίος την φετινή σεζόν ήταν ο βασικός πασαδόρος του Εθνικού και πριν τρία χρόνια πήρε σε ηλικία 15 ετών το βάπτισμα του πυρός στη Volley League σε έναν αγώνα στου Ρέντη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τον μπαμπά Γιώργο να καμαρώνει από τον πάγκο και να ποζάρει αμέσως μετά μαζί με τον γιο στον φακό του ThrakiSportS.

Που να το ήξερε, να περίμενε δυο χρονάκια ακόμα, να παίζαν συμπαίκτες; Το ThrakiSportS θυμάται τις στιγμές και κυρίως το εκτενές φωτορεπορτάζ που είχε παραουσιάσει τέτοια μέρα, πέντε χρόνια πριν, με το standing ovation στον μεγάλο Γιώργο Παπάογλου από τον λιγοστό κόσμο που είχε πάει τότε στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», αλλά και τη μεγάλη συνέντευξη καρδιάς που είχε παραχωρήσει στη Μελίνα Ντισλιάν για λογαριασμό του ThrakiSportS…