Σιωπηρή νέα αναβολή στην προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό κατά Super League για ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Νέα σιωπηρή αναβολή έχει δοθεί στην εξέταση της προσφυγής του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Super League για τη μη αποβολή από το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί στις 11 Μαρτίου, είχε δοθεί αναβολή για τις 30 του μηνός ώστε να έχει εκδικαστεί και βγει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, αλλά όταν ήρθε η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν διεξήχθη η συζήτηση καθώς πλέον τα πάντα είχαν σταματήσει λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο Διαιτητικο Δικαστήριο έπειτα από το εξαγωνιστικό χτύπημα με την απόρριψη της καταγγελίας του από το διοικητικό συμβούλιο της Super League. Ο Ολυμπιακός ζητούσε από αυτό την αποβολή του ΠΑΟΚ και κατά βάση της Ξάνθης από το πρωτάθλημα, με βάση την ανάκληση του πιστοποιητικού της από την ΕΕΑ, αλλά κυρίως την προσφυγή τους σε μη αθλητικά δικαστήρια (το Διοικητικό Εφετείο και το Συμβούλιο της Επικρατείας).

Στην σχετική συνεδρίαση του ΔΣ άλλες ομάδες είχαν ταχθεί με το μέρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, λίγες με το μέρος του Ολυμπιακού και μερικές είχαν προτιμήσει ένα άτυπο λευκό, προτείνοντας να παραπεμφθεί το θέμα στο Διαιτητικό. Εκεί το παρέπεμψε τελικά από μόνος του ο Ολυμπιακός, κάνοντας προσφυγή εναντίον ουσιαστικά του ΔΣ της Super League, σε μια ακόμα από τις πολλές νομικές κινήσεις αυτής της υπόθεσης, στην οποία έχουν εμπλακεί πάνω από 10 διαφορετικά δικαιοδοτικά όργανα.

Την αναβολή είχε ζητήσει η ίδια η Super League, η οποία ενημέρωσε σχετικά τις εμπλεκόμενες ομάδες και εκείνες δεν διαφώνησαν. Οι ομάδες εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς Ιωάννη Χατζησαββάογλου (Ολυμπιακός), Λάμπρο Μπίρδα (ΠΑΟΚ), Στέλλα Σπυροπούλου (Σούπερ Λιγκ), Γιώργος Στράτος (Ξάνθη). Βέβαια, η αρχική αναβολή ήταν για τις 30/3 αλλά πλέον υπάρχει νέα αναβολή επ’ αόριστον…