Ο αφανής ήρωας και ακούραστος «εργάτης» του Πανθρακικού

Η βιτρίνα του ποδοσφαίρου συνήθως είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Ένα γκολ μπορεί να σε στείλει στα ουράνια αλλά και μία χαμένη ευκαιρία ή ένα λάθος να οδηγήσει την ψυχολογία του φιλάθλου στα τάρταρα.

Πίσω από όλους αυτούς όμως είναι κάποιοι διαχρονικοί «εργάτες» των ομάδων, οι οποίοι «τρέχουν» και φροντίζουν όλα να είναι στην εντέλεια και δουλεύουν νυχθημερόν για να είναι όλα όπως πρέπει για τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αμέτ, ο οποίος από τα χρόνια της ανοδικής πορείας του Πανθρακικού είναι ο μόνιμος φροντιστής γηπέδου αλλά και ιματισμού της ομάδας ενώ από την πρώτη ημέρα που φτιάχτηκε το προπονητικό κέντρο των «Πρασίνων» στο Κικήδειο είναι εκεί και το φροντίζει και περιποιείται τους αγωνιστικούς χώρους.

Οπως αναφέρει σε αφιέρωμά του στον «Παρατηρητή της Θράκης» ο Βασίλης Στοάκης, ο Αμέτ έζησε μεγάλες στιγμές, όπως οι δύο άνοδοι της ομάδας στην Superleague αλλά και πολύ δύσκολες όπως ήταν η απόσυρση από την Football League τον Ιανουάριο του 2017. Παρόλα αυτά είναι πιστός στη θέση του και δηλώνει «παρών» στις προπονήσεις τις ομάδας φροντίζοντας τον ρουχισμό των ποδοσφαιριστών.

Ακόμα και την περίοδο που ο Πανθρακικός παρέμενε ανενεργός αυτός ήταν εκεί και φρόντιζε ώστε να μην διαλυθεί το οικοδόμημα που με τόσο κόπο είχε κτιστεί.

Έχοντας συνεργαστεί με όλους τους προπονητές του Πανθρακικού, από τον Εμίλιο Φερέρα, τον Αλμπέρ Καρτιέ, τον Σάββα Παντελίδη και τον Άκη Μάντζιο μέχρι τον Κώστα Βασιλακάκη, τον Μάνουελ Ρόκα , τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και όλους όσους κάθισαν στον πάγκο της ομάδας της Κομοτηνής, μπορεί να περιγράψει με τις ώρες κάθε λεπτομέρεια του χαρακτήρα αλλά και της εργατικότητας τους.

Για μία δεκαετία και κάτι χρόνια επιπλέον φροντίζει να περιποιείται τους ποδοσφαιριστές έχοντας αναπτύξει μία όμορφη σχέση. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει ποδοσφαιριστές από κάθε γωνία του κόσμου και όλοι εξυπηρετήθηκαν από τον Αμέτ.

Στην ιστορία του αθλητισμού λίγες είναι οι αναφορές σε ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά πολλές φορές είναι αυτοί, που μπορούν να πουν τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες ιστορίες στο πέρασμα του χρόνου.