Volley League: Άρθρο φωτιά από Λεμονίδη για το μέλλον του Πρωταθλήματος και τον Παντελή Ταρναντόρο

Ακόμα ένα άρθρο φωτιά δημοσίευσε ο Κομοτηναίος δημοσιογράφος του Φως, Στέφανος Λεμονίδης, όπου σχολιάζει και αναλύει όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο της Λίγκας, Παντελή Ταρναντόρο, όσον αφορά το μέλλον του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο:

Aπ’ ό,τι φάνηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, δεν διδάχθηκε από το φετινό προβληματικό πρωτάθλημα της Volley League ανδρών με 5 κανονικές επαγγελματικές ομάδες, 2 μη ανταγωνιστικές και 3 που δεν πληρούσαν τις ουσιαστικές προδιαγραφές του επαγγελματισμού.

Volley League ανδρών: Τι δεν καταλάβατε; Πρωτάθλημα 8 ομάδων η μόνη λύση

Και το λέμε αυτό γιατί συζητάει το σενάριο 12 ομάδων, εκτός κι αν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχει η ΕΣΑΠ με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη και όχι οι σωστές συνθήκες επαγγελματικού περιβάλλοντος. Πρώτα απ’ όλα δεν υπήρχε ψήγμα αυτοκριτικής, γιατί σε αυτό το ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα μας έφεραν οι “μόνιμοι” του Συνεταιρισμού, μηδενός εξαιρουμένου. Ας το ξεπεράσουμε αυτό, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το διαπιστώνουμε και το έχουμε συνηθίσει με τον μιθριδατισμό που διέπει το… παρεάκι της ΕΣΑΠ.

Στο φετινό πρωτάθλημα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον στην κορυφή, γιατί μετά από πολλά χρόνια είχαμε τρεις «μνηστήρες» του τίτλου, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, δύο ανταγωνιστικές ομάδες, τον Φοίνικα Σύρου και την Κηφισιά, δύο μη ανταγωνιστικές, τον ΟΦΗ και την Ελπίδα Αμπελόκηπων και τρεις που ουσιαστικά δεν έπρεπε να παίζουν σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν είχε χρήματα να πάει στο Ηράκλειο, ο Ηρακλής έδιωξε ή έφυγαν παίκτες και προπονητής γιατί ήταν απλήρωτοι και ο Παμβοχαϊκός ήταν τύποις ομάδα του Βραχατίου, γιατί οι παίκτες του έκαναν προπόνηση στην Αθήνα και πήγαιναν μόνο για τους εντός έδρας αγώνες στη Βόχα.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι αν υπάρξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, δεν σηκώνει περισσότερες από 6-8 ομάδες. Τι δεν κατάλαβε η ΕΣΑΠ και συζητά την αύξησή τους σε 12; Μάλλον κάνει πως δεν κατάλαβε, γιατί τους ενδιαφέρει ένα πρωτάθλημα με 12-14 ομάδες και όχι η ουσία, ένα καθαρό επαγγελματικό περιβάλλον. Και πώς θα γίνει αυτό χωρίς χορηγούς (φέτος υπήρχε μόνο ο ΕΡΤ με λίγα χρήματα); Μόνο ο μάγος Χουντίνι το γνωρίζει.

Κύριοι, αν υπάρξει και του χρόνου επαγγελματικό πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με 8 ομάδες, σε 4 γύρους και στο τέλος να υπάρξουν πλέι οφ για τον πρωταθλητή (στις 3 νίκες, ημιτελικοί και τελικοί) και πλέι άουτ. Αν σας ενδιαφέρει βέβαια το βόλεϊ…

Μόνο έτσι θα γίνουν δυνατά ματς που θα προσελκύσουν τους χορηγούς και θα σταματήσετε να κάνετε το άσπρο μαύρο. Έτσι θα απολαύσουν όλοι ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, με ανταγωνιστικές ομάδες.

Αν δούμε 4 φορές στην κανονική περίοδο ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και άλλα 10 στα πλέι οφ, θα ανεβεί η δημοφιλία του αθλήματος, θα γεμίσουν τα γήπεδα και θα υπάρξουν και χορηγοί. Και δεν θα είναι κάποια ματς, απλά ένα ταξίδι αναψυχής, όπως συνέβαινε τώρα με τις τελευταίες ομάδες.

Αποδείξτε ότι σας ενδιαφέρει το βόλεϊ και κάντε επιτέλους αυτοκριτική. Δεν φταίνε για την απαξίωση της Volley League μόνο η οικονομική κρίση και η πανδημία. Πάνω απ’ όλα φταίτε εσείς, γιατί οι ίδιοι είστε τα 10 τελευταία χρόνια. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και παραιτηθείτε ή αλλάξτε ρότα. Αν αγαπάτε βέβαια το βόλεϊ…