Ο Γάλλος Φοσέ πριν τους 1.500 νεκρούς στη Γαλλία: «Λιγότερο επικίνδυνα στην Ελλάδα, αστεία ιστορία η πολυϊδιοκτησία»

Συνέντευξη σε γαλλική ιστοσελίδα έδωσε ο επιθετικός της Ξάνθης, Ζορντάν Φοσέρ, περιγράφοντας την διαφορετική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα από τη Γαλλία σχετικά με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος χαρακτήρισε πως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι «λιγότερο επικίνδυνα» σχετικά με το πως εξελίσσονται στην πατρίδα του, τονίζοντας τη γρήγορη αντίδραση της χώρας μας με τα μέτρα που έλαβε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη δόθηκε πριν ανακοινωθεί ο απολογισμός – σοκ της Τετάρτης, σύμφωνα με τον οποίο σχεδόν 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 24 ώρες στη Γαλλία.

Επίσης, σε σχετική ερώτηση, απάντησε πως δεν προσπάθησε να επιστρέψει στη Γαλλία, καθώς η Ξάνθη εμπόδισε τους ξένους της ομάδας να αποχωρήσουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι τους έχει δοθεί ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων, με έμφαση στην ταχυδύναμη και τις μυϊκές ασκήσεις, από τη στιγμή που σταμάτησαν οι ομαδικές εως ότου ξαναρχίσουν.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος, λόγω ακριβώς της ελεγχόμενης κατάστασης της πανδημίας στην Ελλάδα, ο Φοσέ σημείωσε πως οι απόψεις διίστανται και όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όλα είναι ανοιχτά.

Μίλησε επίσης για την ικανοποίησή του από τη φετινή του σεζόν στην ομάδα της Θράκης, τονίζοντας πως σε ατομικό επίπεδο είναι αρκετά ικανοποιημένος από το γεγονός ότι σκόραρε 7 τέρματα, βγάζοντας ωστόσο τον προβληματισμό σχετικά με τους τραυματισμούς.

Ο Γάλλος σε σχετικό ερώτημα χαρακτήρισε παράλληλα ως «αστεία ιστορία» την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, που στέρησε από την ομάδα του 12 πόντους στην διαδικασία των πλέι άουτ και την βάζει σε περιπέτειες παραμονής.

Τέλος, σχετικά με το μέλλον του στην Ξάνθη (έχει συμβόλαιο 2 ετών) είπε πως φυσιολογικά θα συνεχίσει, «ωστόσο πότε δεν είναι κάτι σίγουρο στο ποδόσφαιρο», ενώ έθεσε ως στόχο πλέον την διατήρηση της ομάδας στην κατηγορία ώστε να κλείσει με θετικό τρόπο αυτή η χρονιά.