ΕΠΣ Έβρου: Γενέθλια στο… σπίτι ο Σωτήρης Ντινούδης με αποκαλύψεις για τα 25 χρόνια του στα γήπεδα

Έναν απο τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχει βγάλει ποτέ ο Έβρος, έχοντας γράψει συμμετοχές ακόμα και με την Εθνική Ελλάδος των Νέων, ο 38 χρονος Σωτήρης Ντινούδης παραχώρησε μια όμορφη συνέντευξη στην σελίδα του Αρδα Καστανέων.

Απο την σεζόν 2014-15 στον Άρδα, ο Ντινούδης έχει γράψει τη δική του διαδρομή στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχοντας κερδίσει τίτλους κυρίως με τον Ακρίτα Νέας Βύσσας και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας την τελευταία πενταετία.

Φέτος δεν κατέγραψε επίσημη συμμετοχή μιας και ανειλημμένες υποχρεώσεις τον κράτησαν μακριά απο τα γήπεδα. Ωστόσο ο 38χρονος (είναι γεννημένος στις 16/4/1982) αισθάνεται μέλος της μεγάλης οικογένειας του Άρδα Καστανεών και δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός ότι έχει γενέθλια μια ημέρα μετά τα… “γενέθλια” του Αρδα.

«Ξεκίνησα το 1995 στην Στέρνα. Σαν χωριό η Στέρνα είχε πάντα παράδοση στο ποδόσφαιρο και από μικροί παίζαμε ποδόσφαιρο. Το 1995 ήταν η πρώτη χρονιά που η Στέρνα έκανε παιδική ομάδα», θυμάται ο Ντινούδης στο Γιώργο Πιστίκη και θυμάται κατά σειρά τις ομάδες του: Δόξα Στέρνας (1995), Ακρίτας Νέας Βύσσα (από 1996 έως 2004 και μάλιστα το 1996-1997 κυπελλούχος, το 1997-1998 νταμπλουχος, το 1998-99 συμμετοχή στη Δ’ Εθνική, το 1999-2000 νταμπλουχος, το 2001 και 2002 και 2003 τελικό κυπέλλου), ΜΓΣ Ορέστης Ορεστιάδος (από 2004 έως 2005 με συμμετοχή στη Δ’ Εθνική), Ακρίτας Νέας Βύσσας (από 2005 έως 2007), Δόξα Στερνας (απο 2007 έως 2008), Ακρίτας Ν. Βύσσας (από 2008 έως 2010), Αναγέννηση Μεταξαδων (από 2010 έως 2011), ΜΓΣ Ορέστης Ορεστιάδας (από 2011 έως 2012), ΠΑΕ Ριζιων (από 2012 έως 2013 με συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου), ΑΕ Διδυμότειχου (από 2013 έως 2014), Αρδας Καστανεων (από 2014 έως 2020).

Σε ερώτηση για το ποιον προπονητή ξεχωρίζει στην καριέρα του, απαντά: «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολλούς προπονητές, αυτοί που μου έδωσαν το κίνητρο να γίνω καλύτερος τερματοφύλακας και να πιστεύω σε μένα ήταν ο Μαρασλής Βασίλειος και ο Πασιαλης Νικόλαος, με αυτούς τους δύο ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Όμως έχω συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους προπονητές που έβαλαν το λιθαράκι τους στην δική μου καριέρα όπως οι Γιώργος Ναλμπαντης, Χρήστος Χρηστουδης, Γιώργος Χαλκιδης αναφέρω με ονόματα αυτούς που συνεργάστηκα πολλά χρόνια αλλά υπάρχουν κ άλλοι πολλοί. Επίσης ένας άνθρωπος για τον οποίο θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά και να τον ευχαριστήσω απ’την καρδιά μου, ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει τα μέγιστα, όχι μόνο εμένα αλλά γενιές ολόκληρων παικτών που ξεκινήσαμε απ’τη Βύσσα είναι ο Παναγιώτης ο Καζακίδης. Τέλος θα αναφερθώ σε 2 νέα παιδιά που από συμπαίκτες μου έγιναν προπονητές τον Χρήστο Μαυρακη και τον Παναγιώτη Μυλωνά, οι οποίοι πιστεύω πως έχουν πολλά να δώσουν ακόμα στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας».

Για την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, ανέφερε: «Πολλές οι νίκες, η καθεμία της ξεχωριστή. Αυτή που μου έμεινε είναι ο αγώνας στην Θεσσαλονίκη για τη Δ Εθνική, χρονιά 1998 με 1999 το ματς Κρήνη – Βυσσα, κερδίσαμε 2-3 σε ξερό γήπεδο (φιλερ) με καταρρακτώδες βροχή. Έχω παίξει με ομάδες που είχαν παίκτες οι οποίοι είχαν αγωνιστει στην Α εθνική όπως Χιονας, Καπετανοπουλος, Δαυκος, σε ματς με τη Βυσσα για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος ερασιτεχνών.
Έχω ξεχάσει να αναφέρω στο βιογραφικό μου ότι το 1997 κλήθηκα να παίξω στην Εθνική Ελλάδος παίδων! Είναι μια αξέχαστη εμπειρία για μένα όντας 15 χρονών. Ήμουν ένα μήνα μακριά από το σπίτι μου κ είχα συμπαίχτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, τα παιχνίδια γινόταν στο Λιτόχωρο Αικατερίνης, με αντιπάλους όπως Κύπρος και Ιταλία. Επίσης μεγάλη εμπειρία για μένα η Μικτή Έβρου που συμμετείχα και τις τέσσερις χρονιές 1996 – 1999.
Θυμάμαι ακόμα το 1999 – 2000 αφού κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με τη Βυσσα χρειάστηκε να παίξουμε αγώνες μπαράζ με πέντε ομάδες μετά από κλήρωση όπου διεξάχθηκαν σε ουδέτερο γήπεδο. Οι ομάδες ήταν Σβορώνος, Καστοριά, Αλμωπός Αριδαίας, Φοινικας Πολιχνης, Ακρίτας Νέας Κρώμνης. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο για την Δ Εθνική».

Για το τι θυμάται για τον Αρδα σαν αντιπαλο αλλά και σαν παίκτη του, ο Ντινούδης αναφέρει: «Πολλά τα παιχνίδια που μου έρχονται στο μυαλό, ένα ξεχωρίζω. Καστανιες – Βύσσα 3-5 τρομερό ματς και αυτό με βροχή αν δεν κάνω λάθος το 2000. Τότε οι Καστανιές είχαν σέντερ φορ τον Στράτο Πεχλιβανιδη. Πολύ καλή ομάδα των Καστανεων, ένα παιχνίδι για δυνατά νεύρα άλλωστε φαίνεται κ στο σκορ! Το πρώτο παιχνίδι μου με τον Αρδα ήταν το 2014 μέσα στον Ορέστη, κερδίζοντας το ματς αυτό. Το καλύτερο παιχνίδι μου θεωρώ ότι ήταν Καστανιες – Διδυμότειχο, με σκορ 1-1 παίζοντας με 10 παίκτες από τα πρώτα λεπτά».

Για την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή στην καριέρα του, ανέφερε: «Η καλύτερη στιγμή…ήταν το 1999 – 2000 που έχω κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελο με τον Ακρίτα Ν. Βυσσας και την ίδια χρονιά το σχολικό πρωτάθλημα. Τότε είχα συμπαικτη τον Χατζηαγοραστου Ορέστη όπως κ τώρα στον Αρδα. Η χειρότερη στιγμή για μένα ήταν ο τραυματισμός του Κώστα Παπαζήση, έγινε στην εστία μου, η οποία προήλθε μετά από δικιά μου προσπάθεια να μπλοκάρω την μπάλα».

Εαν θα γυρνούσε πίσω τον χρόνο ποια σεζόν θυμάται; «Σεζόν 2000…νταμπλούχος! Μου έχει μείνει αξέχαστη με συμπαίκτες: Μητακιδης Βασίλης, Αρναούτης Βαλάντης, Μητούσης Στέφανος, Κεσογλίδης Παντελής, Γιώργος Μυλωνάς, Λυμπερίδης Δημήτρης, Κυρπιτζής Βασίλης, Σιντούκας Σιδερης, Γκεργκίδης Κωνσταντίνος, Χατζηαγοράστου Ορέστης, Ντουρανίδης Κώστας και άλλοι πολλοί…».

Τέλος, σε ερώτηση για τα 70 χρόνια του Άρδα Καστανεών σχολίασε: «Ο Αρδας σαν ομάδα έχει γερά θεμέλια γι’αυτό κ πρωταγωνιστεί κάθε χρονιά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και πιστεύω πως έχει πολλά να δώσει ακόμα γιατί δεν έχει σταματήσει ποτέ να εξελίσσετε. Για τον κόσμο που είναι πάντα δίπλα της θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που έχει αυτή η ομάδα! Δεν έχουν αφήσει ποτέ την ομάδα μόνη. Ένα χωριό που πρέπει να νιώθει περηφάνια για την στάση κ την ανδρεία που κράτησε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και με τους γείτονες μας και με τον κορονοιο. Τέλος θα συμπληρώσω οι μεγάλες ομάδες όπως ο Άρδας δεν είναι μόνο οι παίκτες, υπάρχουν κ άλλοι πολλοί άνθρωποι που τρέχουν από πίσω ώστε να υπάρχει σωστή οργάνωση, δεν θα αναφερθώ σε ονόματα αλλά αυτοί είναι κυρίως που στήνουν – έστησαν τα θεμέλια αυτής της ομάδας. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία!!»